RAJLOVAC

Fekalije mjesecima prodiru u kuće i podrume mještana

Obećali su nam da će ovo riješiti, međutim, ovo postaje svaki dan sve gore, kaže Mršo

Smrad se širi ulicom. A. Durgut

D. B.

3.11.2018

U Viteškoj ulici u Rajlovcu stanari mjesecima imaju problem sa kanalizacijom. Fekalije neprestano teku ulicom i prodiru u kuće i podrume mještana. Osim toga, širi se nesnosan smrad, a mještani novogradskog naselja strahuju i od zaraze.

Strah od zaraza

Ekipa „Avaza“ posjetila je ovo naselje, a prizor koji smo zatekli nije bio nimalo prijatan.

Mještanin Senad Mršo kazao nam je kako ni nadležni iz Mjesne zajednice još nisu došli niti poduzeli nešto kako bi ovaj problem bio riješen.

- Nevolje su nam počele još u junu. Mjesna zajednica i naša općina uopće ne reagiraju, a kanalizacija ide sve do zgrade Mjesne zajednice. Obećali su nam da će problem riješiti, međutim, ovo postaje svaki dan sve gore. Po čitavu noć izbacujem fekalije iz podruma. Zimnica mi stoji tu i može biti upropaštena – kazao je Mršo.

Mještani su ogorčeni jer, kako kažu, ovim putem idu djeca, strahuju da se ne zaraze, a još prije mjesec, kako navode, obećano im je rješenje ovog problema. Obilnije padavine, kako kažu, zasigurno će situaciju učiniti još gorom.

Poplavljena kuća

Elviru Šalaki kuća je nekoliko puta poplavljena zbog ovog problema.

- Ustanovili su da je ovdje kvar na kanalizaciji i na tome je ostalo. Meni je osam puta kuća poplavila. Morao sam poduzeti nešto kako mi kuća ponovo ne bi bila oštećena - kazao je Šalaka.


ViK bez odgovora

Kontaktirali smo i preduzeće ViK kako bismo dobili više informacija. Međutim, odgovor nismo dobili.  


Šalaka: Izbacivao sam vodu iz podruma

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.