SARAJEVO Bit će upriličeni koncerti klasične muzike i domaćih i regionalnih muzičkih zvijezda na otvorenom

Gradska uprava i Turistička zajednica KS zajedno finansiraju doček Nove godine

Zajednička promocija grada

Fena
02.11.2018 12:50

Foto: Turistička zajednica KS

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka i predsjednik Turističke zajednice Kantona Sarajevo Midhat Hubijar potpisali su sporazum o zajedničkom finansiranju dočeka Nove godine u Sarajevu.

Za doček Nove 2019. bit će upriličeni koncerti klasične muzike te domaćih i regionalnih muzičkih zvijezda na otvorenom 30. i 31. decembra te 1. januara. 

Dogovorena je zajednička promocija grada Sarajeva i zimske turističke sezone u nekoliko turističkih centara regiona: Zagrebu, Splitu, Dubrovniku, Ljubljani, Podgorici, Novom Pazaru, Beogradu i Skoplju. Bit će to prilika da Turistička zajednica Kantona Sarajevo i Gradska uprava Sarajeva ojačaju i unaprijede dosadašnju saradnju te da zajednički prezentiraju i unaprijede turističke vrijednosti Sarajeva u turističkim centrima regiona.

Turistička zajednica Kantona Sarajevo i Grad Sarajevo zajedno će djelovati i na rekonstrukciji i revitalizaciji Bijele tabije da ne bi dozvolili daljnje uništavanje ovog nacionalnog spomenika BiH i jednog od glavnih simbola starog dijela grada Sarajeva, saopćeno je iz Turističke zajednice Kantona Sarajevo.

NA VRH