NAŠA TEMA

Stara vozila smetaju i prave ruglo od grada

Najviše ih ima na Grbavici, u Hrasnom, Pofalićima, na Alipašinom Polju... Pauk služba napuštena vozila na javnim površinama uklanja po n alogu policije

Ima ih i na Grbavici

D.B.

4.11.2018

Gotovo da nema javnog parkinga u gradu, a da na njemu mjesecima ili godinama ne stoje napušteni automobili. Neregistrirana, havarisana i napuštena vozila predstavljaju ruglo u gradu. Dok građani traže parking mjesto više, ovakvi automobili zauzimaju prostor pa se vozači s pravom pitaju ko je dozvolio vlasnicima da tu ostavljaju svoja vozila.

Obavijestili vlasnike

Ekipa „Avaza“ obišla je neke od lokacija gdje smo zatekli napuštena vozila koja mjesecima ili godinama nisu pomjerena, a najviše ih ima na Grbavici, u Hrasnom, Pofalićima, na Alipašinom Polju...

Mirza Ramić, portparol preduzeća „Rad“, kazao je da njihova Pauk služba neregistrirana, stara i napuštena vozila s javnih površina i parkinga uklanja isključivo po nalogu policije.

- Uredbom koja je donesena još u junu 2016. godine putem sredstava informiranja vlasnicima starih, neregistriranih, napuštenih vozila data je obavijest da se vozila uklone s javnih površina. Ukoliko to ne izvrše, morat će platiti premještanje – kazao je Ramić.

Građani su nerijetko svjedoci da napuštena vozila zauzimaju parking, stvaraju gužve, ometaju komunalna preduzeća u svakodnevnim aktivnostima....

Tarik Vražalica nam je rekao da često viđa takva vozila, a ponajviše na parkinzima ispred velikih stambenih zgrada.

Povesti računa

- Rijetko sam takvo nešto vidio u centru grada. Zasigurno to predstavlja ruglo u našem gradu. Mislim da bi vlasnici trebali povesti računa o tome - kazao je Vražalica.

Neki od građana smatraju da preduzeće „Rad“ dobro obavlja svoj posao jer, kako nam je kazala Suada Mujanović, takva vozila prema centru grada nije viđala.

- Ne viđam tako često takve automobile. Mislim da se to dosta poboljšalo i da se sada vodi računa o tome da se na vrijeme automobili uklone - kazala je Mujanović.


Takve automobile ćemo ukloniti

Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Centar načelnik Nedžad Ajnadžić je istakao da će problem napuštenih vozila na području ove općine biti u što kraćem roku riješen.

- Uklonit ćemo sve automobile bez registarskih oznaka s javnih površina i parkinga. To više neće moći biti tako. Ko hoće automobil neregistriran, neka ga stavi u garažu - kazao je Ajnadžić.


Vražalica: Manje u centru grada

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.