APSURDI

Građani moraju kupovati karte od oba prijevoznika!?

Ima penzionera koji ne mogu sebi omogućiti da konstantno izdvajaju dodatni novac za kartu, kazala je Vujinović

„Centrotrans“ vozi na padinskim linijama

Piše: D. BAŠIĆ

4.11.2018

Nakon što je „Centrotrans“ preuzeo sve padinske linije na području Starog Grada, problem su i dalje dodatni troškovi građana. Naime, oni uz GRAS-ovu moraju sada kupovati i kartu drugog prijevoznika.   

Jedna karta  

Kako bismo saznali više informacija o mogućem rješenju ovog problema, kontaktirali smo direktora preduzeća Safudina Čengića koji nam je kazao kako žele olakšati građanima te da je njihov cilj prvenstveno jedna karta za sve saobraćajne linije.

- Što se tiče preduzeća „Centrotrans“, slobodno mogu kazati da smo spremni ljudima omogućiti da jednu kartu koriste za oba prijevoznika. Međutim, Ministarstvo saobraćaja je tu da odredi na koji način to uraditi. Nažalost, imamo drugu stranu koja ne prihvata nikakav kompromis. Onemogućava ljude koji imaju kartu „Centrotransa“ da ulaze u njihova prijevozna sredstva – kazao je Čengić.

 Svaki dan

Koliko ovo stvara problem građanima, potvrdila nam je i Gordana Vujinović, koja kaže kako bi rješenje ovog problema najviše značilo penzionerima, ali i ostalim građanima.

- Penzioner sam i imam mjesečnu kartu GRAS-a i kada treba da pređemo na „Centrotrans“ minibus, moram kupovati kartu. Ima penzionera, koji ne mogu sebi to omogućiti – kazala je Vujinović.

Srednjoškolac Nermin Žiga ističe kako bi rješenjem ovog problema učesnici sigurno uštedjeli džeparac.

- Prijateljica iz škole mora svaki dan kupovati dodatnu kartu. Živi u Pazariću i dok dođe do škole, mijenja dva prijevozna sredstva, a sve to košta - kazao je Žiga.

Čengić: Spremni na kompromis

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.