SARAJEVO

Vozila "Centrotransa" od jutros voze na 11 linija u Starom Gradu

Ministar Fišo je kazao da će na teren poslati inspekciju

Arhiv

A.Sprečaković

5.11.2018

Vozila "Centrotransa" od jutros voze na 11 linija u općini Stari Grad, kako je i najavljeno na pres-konferenciji održanoj prošli četvrtak.

Na odluku "Centrotransa" da preuzme minibuske linije, koje su prethodno bile u nadležnosti GRAS-a, reagirao je i kantonalni ministar saobraćaja Mujo Fišo kazavši kako je u pitanju nelegalan potez te da će na teren izaći inspekcija.

Kako su nam kazali u Pres-službi "Centrotransa", trenutno ne namjeravaju obustaviti saobraćaj uprkos tome što su njihova vozila od jutros zaustavljena nekoliko puta.

- "Centrotransova" vozila saobraćaju od jutros na minibuskim linijama u općini Stari Grad, kako je najavljeno prošle sedmice. Na osnovu odluke iz 1990. i 1991. godine, kada je "Centrotransu" dodijeljeno pravo pružanja usluga prijevoza na gradskim i prigradskim linijama, i ta odluka je i dalje validna, nikada nije povučena. Iz tog razloga smatramo da imamo pravo da vozimo na ovim linijama. Osim toga, tu je i rješenje kojim su GRAS-u oduzete minibuske linije u Starom Gradu zbog nemogućnosti da osiguraju redovan prijevoz. Inspekcija jeste izašla na teren i zaustavljaju naša vozila, ali prijevoz se za sada odvija nesmetano. Kako će se situacija dalje odvijati, to u ovom trenutku ne možemo tačno predvidjeti. Ako bude naš prijevoz bude obustavljen, javnost će biti blagovremeno obaviještena - kazali su iz "Centrotransa".



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.