SARAJEVO

"Centrotrans": Nemamo nikakve veze s obaranjem tendera

Avdo Vatrić optužio konkurente za probleme u vezi s nabavkom novih vozila

Arhiv

A.S.

7.11.2018

"Centrotrans" se danas oglasio povodom jučerašnjih optužbi GRAS-a, a zbog preuzimanja 11 minibuskih linja u općini Stari Grad.  

Podsjećamo, direktor GRAS-a Avdo Vatrić optužio je "Centrotrans" za probleme u vezi s nabavkom novih vozila kazavši kako je suvlasnik "Centrotransa" obarao tendere koji su objavljeni čak četiri puta od 2016. godine.

Iz "Centrotransa" demantiraju ove informacije tvrdeći kako oni nisu spasioci stanovnika Staroga Grada, već kompanija koja uredno i odgovorno posluje već 70 godina.

- "Centrotrans" nije suvlasnik nijedne firme koja se javlja na tendere koje raspisuje KJKP GRAS niti ima bilo kakvu vezu s načinom raspisivanja tendera i načinom ispunjavanja uvjeta za prijavljivanje na njih. Mišljenja smo da Ministarstvo saobraćaja i KJKP GRAS trebaju preispitati i utvrditi zašto neko može oboriti tender ako je tenderska procedura provedena u skladu sa zakonom i tenderskim uvjetima – stoji u saopćenju.

Također, opet podsjećaju da je prijevoz na području općine Stari Grad uspostavljen na osnovu Odluke Općine Stari Grad, načelnika ove općine i Odluke Općinskog vijeća Stari Grad, kao i mnogobrojnih zahtjeva stanovnika koji imaju potrebu za ovom vrstom usluge.

- Kompanija "Centrotrans" podržava svaku aktivnost KJKP GRAS koja je usmjerena na suzbijanje nezakonitog rada i djelovanja bilo kojeg društva ili privrednog subjekta i nadamo se da će prvo ukazati na svoj nezakoniti rad, a onda ukazati na druge koji isto tako nezakonito rade – tvrde iz "Centrotransa".


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.