CENTAR

Ajnadžiću nejasno zašto Fišo nije izmjestio stajališe iz Sutjeske

D. BAŠIĆ

11.11.2018

Putnici koji se prevoze iz grada prema Vogošći i Ilijašu autobuse ponovo čekaju na starom stajalištu Sutjeska. Poznato je da je na incijativu Druge gimnazije i pojedinih vijećnika u Općinskom vijeću (OV) Centar ovo stajlište bilo izmješteno zbog rekonstrukcije u ulicu Koševo.

Ispunjeni uvjeti

Načelnik općine Centar Nedžad Ajnadžić, koji je od početka zagovornik da se stajališe izmjesti, kaže da nije odustao od tog zahtjeva.

- Nije mu mjesto tu. Ali, Ministarstvo saobraćaja ima svoje razloge zbog čega nije izmjestilo ovu stanicu. Ne slažem se s njima te sam ponudio adekvatno rješenje. Radi se o ulici Kotromanićeva, gdje su ispunjeni svi uvjeti da se tu premjesti stajalište iz Sutjeske. U ovom momentu novi prijedlog je predat Ministarstvu saobraćaja i nema nikakvih razloga da ministar Mujo Fišo ne donese takvu odluku - kazao je Ajnadžić.

Putnici su, međutim, od početka osporavali izmještanje stajališta jer im je Sutjeska, kako kažu, najpristupačnija.

Azemina Ahmethodžić, koju smo zatekli na stanici, kazala nam je da je suludo da se premješta negdje stanica, jer je autobusko stajalište Sutjeska najbolje rješenje.

Bilo haotično

- Kada je bila izmještena u ulicu Koševo za vrijeme sanacije ulice Sutjeska, gužve su bile haotične. A na ovom stajalištu imamo gdje i sjesti, prostor je veći i sigurniji - kazala je Ahmethodžić.  

Adna Dervišević, koja se često vozi autobusima koji se zaustavljaju na ovoj stanici, kaže da je izmještanje za vrijeme rekonstruiranja ulice izazvalo velike gužve, ali i nesigurnost pješaka.

- Često sam na ovoj stanici, kada je bila izmještena bio je opći haos. Bespotrebno je razmišljati o izmještanju - kazala je Dervišević. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.