SARAJEVO

"Skenderija" dobiva ledenu plohu

Jedno klizalište bi bilo vani, a drugo unutra - kazao je Kapo

Kapo: Već naredne godine građani će imati na raspolaganju ledenu plohu. A. Tabak

A. T.

12.11.2018

U Domu mladih danas su direktor Centra "Skenderija" Amer Kapo i direktor hrvatske firme "Arctic" Denis Ventin potpisali ugovor o javnoj nabavci mobilne plohe za profesionalne i rekreativne sportove na ledu, čija je vrijednost veća od milion maraka. Direktor Kapo istakao je da je tenderska procedura trajala godinu i po, a koja je tek riješena u ovom mjesecu. 

- Centar "Skenderija" i Grad Sarajevo nabavili su ledenu plohu uz podršku Vlade i Skupštine KS, koja nam je odobrila sredstva. S ponosom mogu reći da je "Skenderija" vlasnik, kao i svi građani, mobilne ledene plohe od 1.800 metara kvadratnih – rekao je Kapo.  

Istakao je da će se ledena ploha ove godine koristiti za EYOF, dok će iduće godine u klizalištu uživati i građani.

- Već naredne godine građani će plohu imati na raspolaganju od decembra. Vidjet ćemo hoće li to biti u dvorani ili na platou. Može se desiti, vidjet ćemo od nabavki, da imamo i dva klizališta. Jedno bi bilo vani, a drugo na platou tako da bi bili u prilici napraviti jedan zimski advent. To već pripremamo za obilježavanje 50. godišnjice Centra "Skenderija" naredne godine – zaključio je Kapo.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.