SUSRETI

Tigar sa Miljacke vraća se na estradnu scenu

Već 20 godina živi u Americi

Čustović s Tarabićem i Šadinlijom

Piše: Es. M.

20.11.2018


Hamdija Čustović žario je i palio estradnom scenom sedamdesetih i osamdesetih godina. Dugo se nije čulo za njega, a onda se pojavio u Sarajevu.

Poslovni potez

S novinarom Enverom Šadinlijom i pjesnikom Namikom Tarabićem dogovarao je buduće poslovne poteze. Kako saznajemo, Hamdija Čustović, koji već 20 godina živi i radi u Sjedinjenim Američkim Državama, planira da se s novom pjesmom vrati na bh. estradnu scenu.

Splet različitih okolnost odveo ga je, kako kaže, daleko od ovih prostora i od estradne scene, na kojoj je proveo svoje najljepše dane. Danas je došlo neko čudno vrijeme, u kojem je teško snaći se. Došle su neke nove generacije, koje se ne sjećaju nekadašnjih dana, kaže Čustović.

Nekadašnji hitovi

-Kad dođem u Sarajevo, pomislim da se neko urotio protiv mene. No, nije tako. Sam sam kriv. Albumom na kojem su moji nekadašnji hitovi, u novijoj obradi, među kojima su i “Idi, tugo, iz života moga” i “Slao sam joj cvijeće svakog dana”, napravio sam određenu pripremu za značajniji povratak na estradnu scenu. Za početak, bit će to singl “Svirajte mi pjesme stare”, za koju je tekst pisao Enver Šadinlija, a muziku Edin Pandur – ispričao nam je Tigar sa Miljacke, kako su ga nekad zvali.





Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.