LIJEPE PRIČE

Svakog dana bilo po skoro 10.000 posjetilaca!

Više od 500 djece proslavilo rođendan uz veliku tortu

S jučerašnje proslave rođendana

E. PARLIĆ

19.11.2018

Peti dječiji sajam, koji se od petka održavao u dvorani “Mirza Delibašić” u Skenderiji, zatvoren je jučer. Brojni mališani, zajedno s roditeljima, uživali su u posljednja tri dana u raznovrsnim sadržajima, a jučer su rezali veliku slavljeničku tortu i tako proslavili peti rođendan.  

Nagradne igre

U brojnim nagradnim igrama, modnim revijama, muzičkim i plesnim izvedbama i raznovrsnim sadržajima uživali su svi posjetioci, a pogotovo najmlađi. U festivalskom programu nastupalo je više od 1.300 djece. I djeca iz Javne ustanove “Djeca Sarajeva” učestvovala su sa plesnim tačkama, a najmlađi su se najviše obradovali što je postavljeno i klizalište.

Maja Graholski-Kojundžić, glavna organizatorica, kazala nam je da je ove godine oboren rekord posjećenosti, jer je svakog dana bilo po desetak hiljada posjetilaca.

- Trećeg dana smo proslavili naš rođendan uz veliku tortu, koju je napravio Armin Jašari. Više od 500 djece bilo je na bini, a s roditeljima su mogli probati tortu - rekla je Graholski-Kojundžić.

Velika zahvalnost

Dodala je i da veliku zahvalnost duguje Ministarstvu kulture i sporta Kantona Sarajevo, koje je počasni partner, kao i Gradu Sarajevo, koji su Sajam prepoznali kao jedan od ključnih događaja za djecu i roditelje.

Ambasadorica Dječijeg sajma Aida Cvijetić, koja je promovirala slogan “Djeci djetinjstvo”, jučer je učestvovala i u rezanju torte 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.