POZIV

Velika akcija čišćenja Olimpijskog stadiona "Asim Ferhatović Hase"

Općina Centar poziva stanovnike Sarajeva da se pridruže akciji i daju doprinos na uređenju najpoznatijeg bh. stadiona

BiH dio velikog spektakla. Arhiv

Avaz.ba

21.11.2018

Za potrebe Evropskog olimpijskog festivala mladih EYOF 2019., koji će biti održan u Sarajevu i Istočnom Sarajevu kao najveći sportski događaj u Bosni i Hercegovini nakon Zimskih olimpijskih igara, 3. decembra će biti organizirana akcija čišćenja i uređenja Olimpijskog stadiona "Asim Ferhatović Hase".

Općina Centar Sarajevo, kao odgovorna lokalna zajednica, uzela je aktivno učešće u organizaciji ovog velikog sportskog događaja koji će BiH i njene prirodne ljepote promovirati u svijetu.

Otvaranje EYOF-a je planirano na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase" koji je u vlasništvu Općine Centar, a kojim upravlja Javna ustanova Centar za sport i rekreaciju.

Predstavnici Općine, Centra za sport i rekreaciju te kantonalnih preduzeća "Rad" i "Park" održali su sastanak čiji je cilj bio uređenje objekta kako bi bio spreman za više od 1.500 takmičara i na desetine hiljada posjetilaca koji će prisustvovati ceremoniji otvaranja EYOF-a.  

Učesnici sastanka su zaključili da pripreme stadiona za EYOF počnu već 3. decembra.

- Želimo da stadion bude u što boljem stanju na otvorenju EYOF-a. Općina Centar je u ovoj godini uložila značajna sredstva za modernizaciju stadiona i taj posao ide planiranom dinamikom. U toku su aktivnosti oko nabavke novog semafora, ali i ugradnje novih stolica u VIP loži. Naša namjera je da obavimo sve pripreme kako bismo poslali lijepu sliku o Sarajevu u svijet. Zato smo dogovorili s preduzećima "Rad" i "Park" da se stave na raspolaganje i da se stadion uredi koliko god je moguće - istakao je načelnik Nedžad Ajnadžić.

Odlučeno je da se pozovu sva pravna lica, ali i zainteresirani sugrađani da se pridruže akciji 3. decembra i daju dobrovoljni doprinos uređenju stadiona i organizaciji EYOF-a.  

- U narednim danima bit će definiran detaljan plan i aktivnosti na čišćenju stadiona o čemu će svi zainteresirani sugrađani biti pravovremeno obaviješteni, a Općina Centar poziva stanovnike Sarajeva da se pridruže akciji i daju doprinos na uređenju najpoznatijeg bh. stadiona - saopćeno je iz Općine Centar.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.