SARAJEVO Vesela atmosfera u objektu najvišeg zakonodavnog tijela u državi

Osnovci iz Kiseljaka i Rakovice posjetili zgradu Parlamenta BiH

Imali priliku vidjeti gdje se to donose najvažniji zakoni i odluke u našoj zemlji

Z.K.
22.11.2018 13:02

Obišli zgradu Parlamenta

Foto: Z. K.

U vrijeme dok se čeka konstituiranje oba doma Parlamentarne skupštine BiH, u zgradi Parlamenta BiH danas je bila neuobičajeno vedra i vesela atmosfera, a svojim dolaskom u zgradu najvišeg zakonodavnog tijela u državi unijeli su je učenici Osnovne škole "Kiseljak 1" iz Kiseljaka i Devete Osnovne škole iz Rakovice. 

Pedeset osnovaca, u pratnji direktora škola, Nermine Budnjo i Nermina Merhemića, te njihovih nastavnika bili su u posjeti Parlamentu, a domaćini su im bili uposlenici Službe za odnose s javnošću. Bila je ovo prilika da učenici obiđu zgradu Parlamenta i uđu u sale u kojima se inače održavaju sjednice Predstavničkog i Doma naroda PSBiH. Tako su učenici imali priliku vidjeti gdje se to donose najvažniji zakoni i odluke u našoj zemlji. Kako nam je rekao Merhemić, ovo je prva posjeta učenika ovoj instituciji.

  • Uživali u ovoj posjeti
    Uživali u ovoj posjeti Foto: Z. Karić

- Uposlenici službe za odnose sa javnošću su se potrudili da učenike ugoste i upoznaju sa historijatom zgrade, Velikom i Plavom salom te funkcioniranjem Skupštine i Doma naroda. Učenici su zaista uživali u ovoj posjeti – kazao je Merhemić, te dodao kako su učenici dobili prigodne poklone.

Direktor OŠ „Kiseljak “ dodao je da je zahvalan direktorici škole iz Rakovice koja je obezbijedila besplatan prijevoz za sve učenike.    

Učenici iz Kiseljaka su posjetili i Devetu Osnovnu školu u Rakovici gdje su direktori škola dogovorili saradnju u budućnosti na mnogim projektima i druženjima kako bi se učenici upoznali i stekli nova prijateljstva. 

NA VRH