RADOVI

Trolejbusi od danas ne voze prema Trgu Austrije

Potpuna obustava saobraćaja narednih pet dana, jer firma „Unigradnja“ treba završiti izgradnju kanalizacione mrežu na novom objektu Akademije scenskih umjetnosti u naredna tri dana

Radnici „Grakopa“ i jučer bili na terenu. E.P.

Piše: E. PARLIĆ

22.11.2018

Jedna od najprometnijih ulica u centralnom dijelu grada Skenderija od danas će biti potpuno zatvorena za saobraćaj. Radnici firme „Grakop“, naime, već mjesec i po saniraju ovu ulicu, a zbog složenih radova saobraćaj će biti obustavljen narednih pet dana. 

 Završetak radova

To znači da neće raditi ni trolejbuski saobraćaj prema Trgu Austrije, tako da će trolejbusi voziti samo do Skenderije i dalje prema Jezeru.

Šef gradilišta Mujo Topalović potvrdio nam je da je od danas na snazi potpuna obustava saobraćaja zbog završetka radova na kanalizacionoj mreži i asfaltiranja. Saobraćaj će biti u funkciji u ponedjeljak, 26. novembra – istakao je Topalović.

Samir Šehović, pomoćnik načelnika općine Centar, koja finansira ove radove, kazao nam je da je do obustave saobraćaja dolazilo samo u noćnim terminima.

 Pet dana 

- Saobraćaj će u potpunosti biti obustavljen narednih pet dana, a neće raditi ni trolejbusi jer firma „Unigradnja“ treba završiti izgradnju kanalizacione mreže na novom objektu Akademije scenskih umjetnosti u naredna tri dana. Poslije toga firma „Grakop“ će asfaltirati ulicu – naveo je Šehović.



Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.