PRIJEVOZ

Samo “Centrotrans” želi voziti na padinskim linijama

S obzirom na to da će procedura sigurno potrajati, trebalo bi da Ministarstvo dodijeli privremena rješenja za sve linije kako bi građani imali prijevoz, rekao je Čengić

“Centrotrans” aplicirao za 22 linije u KS

Piše: A. TABAK

4.12.2018

“Centrotrans” je jedina firma koja je aplicirala na konkurs za izbor prijevoznika za 22 minibuske linije, koji je raspisalo Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo, potvrdio je za “Avaz” Safudin Čengić, direktor “Centrotransa”.

Pregled dokumentacije 

Naglasio je kako je sada do Komisije koju je imenovalo Ministarstvo, da pregleda dokumentaciju i provjeri je li sve uredu. 

- Ministar nakon toga treba donijeti odluku, odnosno rješenje. S obzirom na to da će ta procedura sigurno potrajati, trebalo bi da Ministarstvo dodijeli privremena rješenja za sve raspisane linije kako bi građani imali prijevoz. Nema nikakvog razloga za čekanje – rekao je Čengić.

Kako je “Centrotrans”, prema Čengićevim riječima, dostavio svu traženu dokumentaciju i ispunjava sve uvjete, očekuju da će dobiti odobrenje da voze na ovim linijama.

 Mjesečne karte

- Sad je samo u pitanju kako je Ministarstvo planiralo to uvezati s tramvajima i trolejbusima. To je vrlo bitno i mi insistiramo i želimo da građani sa mjesečnim kartama, bez obzira na to koji je prijevoznik u pitanju, mogu putovati bilo kojim prijevoznim sredstvom – dodao je Čengić, istaknuvši kako građani nikad ne bi trebali trpjeti.

Linije za koje je bio raspisan konkurs 

Konkurs za izbor prijevoznika zatvoren je 28. novembra, a odluka o tome ko će voziti na ovim linijama, trebala bi biti poznata u narednom periodu.

Baščaršija - Vratnik, Baščaršija - Mihrivode, Sinanovići - Trnovo, Garež – Delijaši - Hamzići, Vijećnica - Hladivode, Ekonomska škola - Obad, Ekonomska škola - Bakarevac, Park - Hrastovi 2, Park - Mrkovići, Latinska ćuprija - Hošin Brijeg, Vijećnica - Brusulje, Grbavica - Hrasno, Ilidža - Miševići, Ilidža – Šabići - Sinanovići, Latinska ćuprija - Mahmutovac, Kovači - Sedrenik, Latinska ćuprija - Jarčedoli, Latinska ćuprija – Širokača - Komatin, Ekonomska škola - Hum, Ilidža - Garež, Ilidža - Dejčići te autobuska linija Otoka - Buča Potok, linije su za koje je Ministarstvo saobraćaja raspisalo konkurs zbog dosadašnjeg neredovnog održavanja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.