PROJEKTI

Građani će račune za grijanje dobivati i na e-mail adresu

Smanjenjem broja odštampanih računa za centralno grijanje koje dostavljamo korisnicima svakog mjeseca doprinosi se smanjenju negativnog utjecaja na okoliš, istakao Džubur

Korisnici se trebaju registrirati putem internet-stranice preduzeća

Piše: A. T.

4.12.2018

Račune za grijanje građani će ubuduće moći dobivati i na svoje e-mail adrese. Riječ je o novoj usluzi koju realizira preduzeće “Toplane” u okviru projekta “e-račun” kojim se omogućava dostava računa svim zainteresiranim korisnicima koji se registriraju putem njihove internet-stranice.   

Dodatni doprinos 

Prema riječima direktora “Toplana” Admira Džubura, smanjenjem broja odštampanih računa za centralno grijanje koje dostavljaju korisnicima svakog mjeseca doprinosi se smanjenju negativnog utjecaja na okoliš u KS.  

- Dodatan doprinos projektu daju naši korisnici koji putem elektronskih usluga banaka plaćaju naše račune, uključujući i korisnike usluga komercijalnih banaka „e-uplatnica“ i „e-režije“. Korisnicima centralnog grijanja je uz novembarski račun dostavljeno obavještenje o našoj novoj usluzi sa zahtjevom za dostavu računa putem elektronske pošte – rekao je Džubur.

Elektronska forma

Podnošenjem zahtjeva za ovu uslugu korisnici daju saglasnost da im se računi za grijanje ubuduće dostavljaju isključivo u elektronskoj formi, putem e-mail adrese.

Podnošenje zahtjeva 

Zainteresirani korisnici koji imaju zaključen Ugovor o korištenju toplotne energije s preduzećem “Toplane” korištenje ove usluge mogu prijaviti i podnošenjem zahtjeva putem oficijelne internet- stranice preduzeća www.toplanesarajevo.ba.

Džubur: Korisnici dobili obavještenje

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.