CENTAR

Punkt Hitne pomoći i u Mis Irbinoj ulici

U hitnim slučajevima medicinski tim bit će bliže za reakciju građanima Centra, rekla Ademaj

Piše: D. B.

9.12.2018

U prostorijama sadašnje ambulante „Doma zdravlja KS“ u Mis Irbinoj ulici u općini Centar ubuduće bi trebao biti smješten punkt Zavoda za hitnu pomoć. Rezultat je to dogovora Općine i Zavoda, a o svemu je upoznato i Ministarstvo zdravstva KS.  

Bolja varijanta 

Kako je jučer saopćeno iz Općine, načelnik Nedžad Ajnadžić pokrenuo je aktivnosti na otvaranju pokretnog medicinskog punkta Hitne pomoći na području općine Centar koji bi opsluživao stanovnike te lokalne zajednice.

- Nabavljeno je vozilo i predato na korištenje Zavodu za hitnu medicinsku pomoć, a u toku su razgovori i o lokalitetu na kojem bi ovaj tim bio smješten. Jedna od najizglednijih lokacija se nalazi u Mis Irbinoj ulici, gdje je do sada bila ambulanta Porodične medicine – rečeno je u Općini.

Kako nam je jučer rekla ministrica zdravstva KS Zilha Ademaj, prostorije u kojima je bila ambulanta su u vlasništvu Općine te je upravo ta lokalna zajednica odlučila da ta ambulanta bude premještena u Dom zdravlja Vrazova, a da se u Mis Irbinoj otvori punkt Hitne pomoći.

- To je i bolja varijanta. Tako će u hitnim slučajevima medicinski tim biti bliže za reakciju građanima općine Centar – rekla je Ademaj.

Efikasnije djelovati

Predstavnici Zavoda za hitnu medicinsku pomoć i Općine Centar obišli su prostorije u Mis Irbinoj ulici kako bi provjerili postoje li svi uvjeti da se u toj ulici smjesti tim koji će biti u mogućnosti mnogo brže i efikasnije djelovati u hitnim slučajevima.

Građani podržali ideju 

Kako su rekli iz Općine, i predstavnici stanara su dali podršku ideji o otvaranju punkta, te istakli da će na taj način zdravstvena zaštita biti umnogome kvalitetnija. U realizaciji ovog projekta aktivno učestvuje i Zdravstveni savjet Općine.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.