PROJEKTI

Sarajevska policija dobila 51 vozilo

Otprilike osam terenskih vozila će biti raspoređeno po policijskim stanicama, kazao je komesar Mevludin Halilović

Policijska vozila predata na korištenje. D. B.

D. Bašić

13.12.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+5

Upravi policije MUP-a Kantona Sarajevo, s komesarom Mevludinom Halilovićem na čelu, danas je premijer Vlade KS Adem Zolj predao na korištenje 51 policijsko vozilo. Projekt nabavke ovih vozila je uspješno završen, a finansiran je iz budžeta Vlade KS.

Komesar Mevludin Halilović istakao je da je, prije svega, cilj ovog projekta bilo poboljšanje efikasnosti u razotkrivanju kriminala te bolji uvjeti rada policije ovog kantona.

- Za realiziranje ovog projekta izdvojeno je tri miliona maraka. Moram istaknuti da je već i za narednu godinu planirana nabavka nove opreme, ali i kadrovsko ojačavanje - kazao je Halilović.

Halilović je istakao da će policijska vozila biti pravilno raspoređena po svim sektorima.

- Dakle, od 51 vozilo, otprilike 15 kombija će biti raspoređeno u sektor za policijsku podršku, a osam vozila raspoređeno je također za policijsku podršku, za prijevoz službenih pasa. Otprilike osam terenskih vozila će biti raspoređeno po policijskim stanicama - kazao je Halilović.

Komesar je dodao da je planirano da se devet takozvanih marica rasporedi za prijevoz uhapšenih osoba, koje će svakako biti raspoređene po policijskim upravama. Tri motocikla će biti raspoređena u jedinice za saobraćaj, a devet vozila je osigurano za potrebe krim-obavještajne jedinice - kazao je Halilović. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.