SARAJEVO

Dilema građana glavnog grada: Slomiti nogu ili završiti pod točkovima automobila

Niske temperature otežavaju čišćenje, ali i izlazak vani onima koji su primorani, kazali su nam sagovornici

Led na trotoarima. T. Krkbešević

A. F.

18.12.2018

(VIDEO: T. KRKBEŠEVIĆ)

Na ulicama glavnog grada nemoguće je ne primijetiti izloženost građana opasnosti. Zaleđeni i neočišćeni trotoari otežali su kretanje pješaka, te se mnogi boje izaći napolje. 

Iako su iz KJKP "Rad" jutros javili da su njihove službe na terenu te da se ulice čiste, situacija na terenu ipak je drukčija.

S najavljenim padavinama i još većim minusima narednih dana postavlja se pitanje šta sada građani glavnog grada trebaju uraditi - slomiti nogu ili završiti pod točkovima automobila.

Isto tako, trebamo se zapitati šta se treba desiti da se ulice očiste od snijega i leda te da se građanima omogući normalno kretanje.

Razgovarali smo s građanima Sarajeva, koji su nam kazali da se ulicama ne može normalno hodati.

- Trotoari nisu uopće očišćeni, ne može se normalno hodati. Mi građani smo očistili svoje, ispred naših vrata. Ja sam pomogla i komšinici koja je u godinama i očistila joj jer ona nije sposobna za to, a pribojava se i izaći vani. Bolesna sam i sad sam pošla na kontrolu, tromb sam imala i moram da mirujem i, evo vidite, čovjek je izložen slomiti nogu u sekundi i napraviti sebi još veći problem – kazala nam je Mirjana Galić.

- Po ovakvom vremenu je teško hodati, trotoari nisu očišćeni. Ljudi hodaju cestom, ne mogu ići trotoarom jer je klizavo, a ovako ih može auto udariti. Kako god, u opasnosti smo - rekla je Branislava Šakota.

Niske temperature otežavaju čišćenje, ali i izlazak vani onima koji su primorani. Neko je izašao zato što je bio primoran, a neko da uživa u zimskoj idili, savjet za sve je da se čuvaju poledice.

Pogledajte šta je naša ekipa zabilježila na ulicama glavnog grada.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.