SARAJEVO

Nakon što im je kuća izgorjela, Pandžići nemaju krov nad glavom

Porodica Pandžić trenutno boravi kod prijatelja i, kako ističu, zahvalni su svima koji su im pomogli

Porodica ostala bez ičega

Piše: D. B.

19.12.2018

Prije dva mjeseca četveročlana porodica Pandžić, koja je stanovala u ulici Porodice Ribar u naselju Hrasno, ostala bez krova nad glavom. Tog oktobarskog jutra oko osam sati kvarcna peć je uzrokovala požar u kojem je ova porodica izgubila sve što je imala.

Nadira Pandžić je sa suprugom Jasminom pokušala spasiti bar dio stvari, ali uzalud. Kako nam je kazala ova majka dvoje bolesne djece, trenutno su u bezizlaznoj situaciji.

- Na kraju, najbitnije nam je bilo da spasimo djecu. Sin ima bronhitis, a kćerka multiple sklerozu. Za sina uspijemo osigurati osnovne lijekove, međutim, nemamo novca da kupimo kćerki. Nije jednostavno poslati svoju djecu gladne u školu. Zima je, a mi nemamo ništa - kazala je Pandžić.

Porodica Pandžić trenutno boravi kod prijatelja i, kako ističu, zahvalni su svima koji su im pomogli. Međutim, sada, kada dolazi zima, pomoć dobrih ljudi im je svakako neophodna kako bi se što prije vratili u svoj dom. Svi koji žele pomoći ovoj porodici mogu ih pozvati na broj telefona 061/249-473.

Pandžić: Treba nam pomoć

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.