SARAJEVO

Općina Centar nagradila ''zlatne značke'' Univerziteta

Najčešći uvjet za zaposlenje je radno iskustvo, a ovo će mi omogućiti da taj uvjet ispunim, kazala je jedna od studentica

Najbolji studenti s načelnikom Ajnadžićem. A. F.

A. Fajić

20.12.2018

U sali Općine Centar danas je organiziran prijem za osmero najboljih studenata dobitnika priznanja „Zlatna značka“. Da bi podržali mlade, a i njihovo obrazovanje, uručene su novčane nagrade najboljim studentima s područja općine Centar koji su izdvojeni iz budžeta. 

Nagrađeni su Anisa Ruhotina, Kanita Pruščanović, Ahmed Isanović, Lamija Milišić, Davud Efendić, Tahir Herenda, Lamija Hasković i Ajla Avdagić.  

„Zlatnim studentima“ se obratio načelnik Nedžad Ajnadžić te čestitao prisutnima na ostvarenoj akademskoj tituli i usvojenom znanju.

- Obrazovanje čini mladog čovjeka bogatim, jer, kao što kaže stara poslovica, to je jedino što uvijek nosite sa sobom i ne može vam ga niko uzeti - kazao je Ajnadžić.

Lamija Milišić, dobitnica značke, završila je drugi ciklus studija na Filozofskom fakultetu na Odsjeku za komparativnu književnost i od 1.januara počinje sa stažiranjem u ovoj općini.

- Ovo mi puno znači. Najčešći uvjet za zaposlenje je radno iskustvo, a ovo će mi omogućiti da taj uvjet ispunim – kazala je Milišić.

Ajla Avdagić, jedna od „zlatnih studentica“, okončala je prvi ciklus studija Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja kao najbolji student generacije.

- Ova podrška Općine Centar mi mnogo znači, jer sam nastavila master na Ekonomiji na Univerzitetu u Sarajevu i nadam se da ću nizati uspjehe kao i dosad – rekla nam je Avdagić.

Također, ovim studentima Općina putem start-up projekta pokretanja vlastitog biznisa daje bespovratna novčana sredstva u iznosu od 5.000 do 20.000 KM.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.