SARAJEVO

Na 40 gradilišta obustavljeni radovi

Kantonalni saobraćajni inspektori su shodno mjerama koje treba poduzimati u epizodi “Upozorenje”, od sinoć sa službenicima MUP-a KS počeli kontrole vezane za zabranu kretanja automobila na relaciji Baščaršija- Ilidža

Epizoda "Upozorenja" u Sarajevu. Arhiv

Avaz.ba

22.12.2018

Kantonalni inspektori za zaštitu okoliša i komunalni inspektori u Sarajevu od sinoć su pojačali kontrole kako bi pokušali utjecati na smanjenje zagađenja zraka.

Kantonalni inspektori za zaštitu okoliša i komunalni inspektori su, još sinoć, svim operaterima, koji u upotrebi imaju postrojenja za sagorjevanje snage 50 kW i preko 50 kW, među kojima i KJKP “Toplane”, uputili obavještenje o proglašenju epizode sa mjerama koje su dužni poduzeti.

Dopise su uputili i svim općinama u KS da poduzmu mjere u okviru njihovih nadležnosti i o svemu obavijeste Operativni štab Vlade KS, te  preduzećima “RAD” i “PARK”.

U dosadašnjim kontrolama Služba komunalnih redara izvršila je kontrolu na 42 gradilišta u Kantonu Sarajevo. Konstatovano je da je na 40 gradilišta obustavljeno izvođenje grubih i svih drugih radova, te da nema prljanja javne površine, dok su na dva gradilišta vršeni manji radovi, radi čega će protiv prekršilaca biti poduzete represivne mjere.

Kantonalni saobraćajni inspektori su shodno mjerama koje treba poduzimati u epizodi “Upozorenje”, od sinoć sa službenicima MUP-a KS počeli kontrole vezane za odluku Operativnog štaba koja se odnosi na zabranu kretanja automobila na relaciji Baščaršija- Ilidža. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.