DONJA JOŠANICA

Vandali pomutili prazničnu radost: Provalili u crkvu Svete Majke Tereze

Vjernici uočili da je u katoličkoj crkvi Svete Majke Tereze u vogošćanskom naselju Donja Jošanica došlo do provale

Poruka koju su provalnici poslali nije dobra. Eset Muračević

Eset MURAČEVIĆ

23.12.2018

U noći sa 22. na 23. decembar za sada nepoznati vandali provalili su u katoličku crkvu Svete Majke Tereze u vogošćanskom naselju Donja Jošanica, pričinivši tom prilikom određenu materijalnu štetu.

Vjernici koji su ujutro ušli u crkvu da obave molitvu uočili su razbacane i polomljene stvari. Službenici Sedme policijske uprave Vogošća obavili su uviđaj u okviru kojeg će se saznati je li, osim pričinjene materijalne štete, još nešto otuđeno. 

- Ono što nas boli jeste to da je ova provala učinjena u vrijeme kada se pripremamo za obilježavanje božićnih praznika. Materijalna šteta, ma kolika da je, nije bitna. Ona se može nadoknaditi. Međutim, poljuljani međunacionalni odnosi teško. Poruka koju su provalnici poslali nije dobra. Ona prevazilazi veličinu pričinjene štete. Ona govori o tome da je, uprkos dobrih međuljudskih i međunacionalnih odnosa na ovom prostoru, zajednički život nemoguć. Vjerujemo da će policijska istraga brzo dati rezultate i dovesti do toga da počinioci ovog vandalskog čina budu adekvatno kažnjeni da nešto slično nigdje više i nikome nebi ponovili - kazali su neki od vjernika koje smo zatekli na licu mjesta.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.