SARAJEVO

Zadnja sjednica u ovoj godini donijela i Budžet

Klub vijećnika Demokratske fronte napustio sjednicu

Program rada OV za 2019. godinu usvojen jednoglasno. Arhiv

B.V.

27.12.2018

Opozicioni vijećnici "ostali bez amandmana" što odustajanjem, što ocjenom da nisu podnijeti u propisanoj formi. 

Po zaključenju rasprave o budžetu obratio se načelnik općine Senaid Memić kazavši da je preko 200.000,00 KM dato Filozofskom fakultetu za arheološka istraživanja na teritoriji Ilidže.

- Podržavam izgradnju muzeja i vraćanje Ilidžanskih artifakata koji truhnu po podrumima raznih JU. Radićemo na zaštiti Rimskog mosta i termi.

Nakon pauze i konsultacija, određeni broj vijećnika, poput Azre Jahić(NS) i Redže Lamezana (NS) je odustao od amadmana, a prijedlozi Tarika Stambolića, su odbijeni zbog neispunjenja formalno-pravnih uslova, jer su ocijenjeni kao prijedlozi pošto ne sadrže obrazloženja. 

Inače, u raspravi koja je predhodila Stambolić je započeo čitasnje 106 amandmana koje je podnio i stigao do broja 23. 

Poslije pauze i vremena ostavljenog za konsultacije u vezi dostavljenih amandmana. Prijedlog budžeta i odluke o izvršenju budžeta Općinskog vijeća Ilidže, u okviru 21. redovne sjednice usvojen je sa 20 glasova za i 7 glasova protiv, pošto je Samir Avdić (SDP) tražio pojedinačno izjašnjavanje.

Pored prijedloga budžeta i odluke o izvršenju bužeta, OV Ilidža u okviru ove sjednice, usvojeni su prijedlozi akcionog plana za realizaciju strategije razvoja općine za 2019. godinu sa 21. glasom za, 2. protiv i 4 suzdržanim, odluke o stipendiranju djece bez oba roditelja i djece bez roditeljskog staranja jednoglasno usvojene i stipendiranju đaka usvojena jednoglasno, odluka raspisivanju javnog poziva za predlaganje kandidata za dodjelu priznanja općine Ilidža također usvojene jednoglasno, utvrđivanje javnog interesa za eksproprijaciju po prijedlogu Javnog preduzeća Ceste FBIH u vezi rješavanja odvoda i pješačke staze na dijelu magistralne ceste M-5_014 i plana rada OV za narednu godinu, tj. prijedlogom odluke o utvrđivanju javnog interesa za rekonstrukciju i dogradnju pešačke staze na dijelu pomenute magistralne ceste na čiju realizaciju općina čeka od 2015.godine usvojena je jednoglasno, prijedlozi akata o regulisanju imovinsko- pravnih odnosa usvojena sa 25 za i 1 suzdržan. Program rada OV za 2019. godinu usvojen je jednoglasno.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.