HAJDEMO U PLANINE

Više od 4.000 studenata iz regiona sutra na Bjelašnici

Povratna karta iz grada prema Bjelašnici je sedam maraka

Mapa putne signalizacije

Piše: D. B.

28.12.2018

Studenti, turisti iz regiona, ali i građani, željno iščekuju sutrašnji koncert „Bijelog dugmeta“ na olimpijskoj ljepotici Bjelašnici. Na ovu zabavu dugo se čekalo, a kako bi sve bilo savršeno, organizatori su pripremili sve do posljednjeg detalja.

Najsitniji detalji

Rešid Muratović, jedan od organizatora koncerta „Dugmeta“, koje će svirati za svečano otvorenje nove zimske turističke sezone, kazao nam je kako je sve spremno. Postavljene su i spektakularne bine.

- Sve je spremno do najsitnijeg detalja kako bi naši posjetioci uživali. Od 12 sati kreće program, a oko 15 bi trebao početi koncert. Više od 4.000 studenata iz regiona će prisustvovati ovoj manifestaciji te veliki broj turista. MUP KS uvodi vanredni režim saobraćaja prema Bjelašnici. Svi vozači se moraju pridržavati putne signalizacije koja će biti postavljena zbog manifestacije „Hajdemo u planine“, u okviru koje ZOI '84 poklanja koncert - kazao je Muratović.

Za ovu manifestaciju predviđeno je 11 velikih parkinga, a od raskrsnice Grkavica do Babinog dola saobraćaj je dozvoljen samo za vozila s odobrenjem.

- Autobusi „Centrotransa“ prevozit će publiku od parkinga na igmanskom Velikom polju do hotela „Maršal“ i nazad. Cijena prijevoza od parkinga na Velikom polju do Babinog dola, čija je razdaljina tri kilometra, koštat će dvije marke. Za autobuse je predviđen parking u blizini Dejčića, tačnije na Preškom polju, koji će biti vidno obilježen, kao i svi ostali parkinzi - istakli su organizatori.

Vanredne linije  

Muratović je kazao kako će preduzeća „Centrotrans“ i GRAS sutra uvesti vanredne linije prema Bjelašnici s polazištem na Bembaši, prekoputa Vijećnice.

- Naši građani također će imati osiguran prijevoz. Polasci su u 9, 11 i 13 sati, a povratak u 15, 17 i 19 sati. Usputne stanice su na Marindvoru, ispred zgrade BHRT-a, stajališta Nedžarići i Dobrinja. Cijena povratne karte je sedam maraka - kazao je Muratović.

Radit će i „Pauk“ 

Organizatori upozoravaju građane da je preduzeće „Rad“ pripremilo četiri pauk vozila koja će po nalogu policije uklanjati nepropisno parkirane automobile o trošku vlasnika. Pauk vozila su predviđena za džipove, ali i teža vozila.

Postavljena velika bina: Bjelašnica spremna za spektakl

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.