SARAJEVO

Glavni grad se sprema za spektakl: Počelo postavljanje bine ispred Vječne vatre

Sarajevska novogodišnja čarolija će i ovaj put trajati tri dana

FENA

29.12.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Ispred Vječne vatre u Sarajevu počelo je postavljanje bine na kojoj se očekuje spektakularan nastup regionalne muzičke zvijezde Hajrudina Varešanovića, poznatijeg kao Hari Mata Hari, koji će Sarajlije i goste novogodišnjeg dočeka u glavnom gradu Bosne i Hercegovine uvesti u Novu 2019. godinu.

Program dočeka Nove godine ispred Vječne vatre počet će 31. decembra od 20.30 sati, a kao uvertira dobroj zabavi najavljeni su nastupi "Dizzy Dee" i koncert Eldina Huseinbegovića.

Novogodišnje slavlje ispred Vječne vatre bit će nastavljeno i prve noći 2019. godine, i to nastupom pop-rok benda "Bombaj štampa" s Brankom Đurićem Đurom. Ovaj program počinje u 21 sat, a kao predgrupa nastupit će sarajevski mladi bend "Mirza&Panduri".

Sarajevska novogodišnja čarolija, koja će i ovaj put trajati tri dana, počet će 30. decembra u 20 sati na trgu ispred sarajevske Katedrale, gdje će omladinski orkestar "MuzikArt", pod dirigentskom palicom Emira Mejremića, izvesti najpopularnije i najljepše arije i evergrine.

Doček Nove godine na otvorenom tradicionalno organizira Grad Sarajevo, uz finansijsku podršku četiri gradske općine – Stari Grad, Centar, Novi Grad i Novo Sarajevo te Turističke zajednice KS.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.