ATRAKCIJA Toranj mjesečno pohodi i više od pet hiljada gostiju

Velike gužve: Turisti pohrlili na vidikovac "Avaz Twist Towera"

Došli smo zbog pogleda sa vidikovca i da popijemo piće na 35. spratu ove zgrade. Zrak je čist, sve se vidi, pa smo došli upiti duh Sarajeva, kazali su naši sagovornici

Avaz.ba
01.01.2019 15:01

"Avaz Twist Tower" i njegov vidikovac već odavno su nezaobilazna turistička atrakcija na mapi Sarajeva, ali i Bosne Hercegovine.

Toranj, prosječno, mjesečno pohodi i više od pet hiljada gostiju glavnog grada BiH, a doima se najzanimljivijim prvih desetak dana januara te u ljetnoj sezoni, kada Sarajevo biva pravi regionalni turistički magnet.

I danas, prvog dana 2019. godine zabilježili smo gužvu. Autobusi puni turista, kako iz zemalja regiona tako i ostalih evropskih država, došli su u posjetu najvišoj i najljepšoj zgradi u regionu.

U "Avaz Twist Toweru" zatekli smo turiste iz Osijeka, koji su u glavni grad stigli jutros i, kako kažu, prva destinacija im je bila upravo ova zgrada.

- Došli smo zbog pogleda s vidikovca te da popijemo piće na 35. spratu ove zgrade. Zrak je čist, sve se vidi, pa smo došli upiti duh Sarajeva s najviše zgrade u regionu - kazali su naši sagovornici.

Samo danas, prvog dana nove godine pred toranj je stiglo desetak autobusa s turistima, koji su uživali u predivnom pogledu s najviše zgrade u regionu.

NA VRH