CRNA HRONIKA

Ranjen 34-godišnji muškarac u Novom Sarajevu

Povrijeđenom je ljekarska pomoć ukazana u KCUS-u

Pucnjavi prethodio fizički napad više osoba. Ilustracija

Srna

3.1.2019

U općini Novo Sarajevo nepoznata osoba ranila je iz vatrenog oružja muškarca čiji su inicijali D. H. (34) iz Sarajeva, koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede. 

Kako je saopćeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova KS, pucnjava se desila sinoć u ulici Envera Šehovića, a ranjeni muškarac je prevezen u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, gdje je odbio daljnju hospitalizaciju.

Pucnjavi je prethodio fizički napad više nepoznatih osoba na H. S., a koje je prijavio G. A., kojeg je policija zatekla na licu mjesta.

O slučaju je obaviješten tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo i nastavlja se rad na rasvjetljavanju i dokumentiranju ovog krivičnog djela.

Policija je sinoć uhapsila osobu čiji su inicijali S. K. (21) iz Sarajeva zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo teška tjelesna povreda.

On je jučer u kasnim popodnevnim satima u općini Ilidža, upotrebom metalnog boksera, nanio teške tjelesne povrede osobi H. D. iz Sarajeva.

Povrijeđenom je ljekarska pomoć ukazana u KCUS-u, a o ovom krivičnom djelu je obaviješten tužilac Tužilaštva KS. Policijski službenici rade na dokumentiranju navedenog krivičnog djela.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.