TREBEVIĆ

Olimpijski duh opet u Sarajevu: Ceremonija svečanog otvorenja EYOF-a bit će spektakularna

Svečanost je 10. februara u 19 sati na stadionu "Asim Ferhatović Hase"

E. Ma.

4.1.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Na olimpijskoj planini Trebević danas je održana konferencija za medije povodom ceremonije svečanog otvorenja Evropskog olimpijskog festivala za mlade (EYOF).

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka imenovao je i novinare – prijatelje EYOF-a kojima je uručio prve pozivnice za ceremoniju svečanog otvorenja najvažnijeg sportskog događaja u BiH nakon Zimskih olimpijskih igara 1984.

Zvanična maskota EYOF-a Groodvy za sve prisutne na Trebeviću pripremila je specijalni program, koji je podsjetio na važnost fer-pleja.

EYOF počinje 9., a završava 16. februara. Više od 1.700 mladih takmičara iz cijele Evrope će učestvovati na ovom festivalu.

Svečana ceremonija je 10. februara u 19 sati na stadionu "Asim Ferhatović Hase".

"We create together" naziv je ceremonije svečanog otvorenja.

- Naziv je pomno odabran kao tekst glavnog, muzičko-plesnog performansa, koji će obilježiti ceremoniju svečanog otvorenja EYOF-a 2019 - rekli su organizatori dodajući d aće biti spektakularna ceremonija.

Manifestacija u cijelosti opisuje najskrivenije dijelove naše zemlje. Govori o njenim vrijednostima, ulazeći duboko u suštinu prirodnog bogatstva, raznolikosti predjela i važnosti ljudi koji ovdje žive.

- Trideset pet godina nakon Olimpijade vrijeme je da nove generacije žive olimpijski duh - rečeno je na pres-konfereneciji.

Svaki posjetilac koji bude sa nama 10. februara pozvan je da, zajedno sa 700 učesnika koji će biti na sceni stadiona, bude dijelom jedinstvenog performansa.

Gradonačelnik Skaka rekao je da je ovaj projekt važan za Sarajevo zbog promocije sportskih vrijednosti i mladih generacija.

- Veoma je važan i politički jer ga organiziraju dva grada - Sarajevo i Istočno Sarajevo. Želimo pokazati da možemo dobro organizirati. Probudit ćemo i olimpijski duh u Sarajevu, ali kreirati i nove vrijednosti. Siguran sam da je ovo značajna prekretnica za Sarajevo - poručio je Skaka.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.