LIČNOST SEDMICE

Ti lutaš, bebo...

Mandat obilježio fulama, od kojih se još pamte one kada je izjednačio fašizam i antifašizam, Kljuića zamijenio Mesićem, ali posljednja je oborila sve rekorde zbijanja šala na gradonačelnikov račun

Facebook

Piše: A. T.

6.1.2019

Ako i po čemu ostane upamćen, onda će se svi gradonačelnika Sarajeva Abdulaha Skake (SDA) sjećati po gafovima.  

Mandat je obilježio fulama, od kojih se još pamte one kada je izjednačio fašizam i antifašizam, Stjepana Kljuića zamijenio Stjepanom Mesićem, ali definitivno posljednja je oborila sve rekorde komentiranja na društvenim mrežama.

U novogodišnjoj noći, kao gradonačelnik bh. prijestonice, Skaka je trebao darovati porodilju i bebu koja prva dođe na svijet u novoj godini.

No, Skaka, u skladu sa svojom odanošću SDA, čekao je samo poziv s Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, jer tamo vedri i oblači direktorica Sebija Izetbegović. Iako je prva beba u 2019. godini u Sarajevu došla na svijet u Općoj bolnici „Prim. dr. Abdulah Nakaš“, i to tačno u ponoć, Skaka je darovao majku i bebu devet minuta kasnije rođenu na KCUS-u.

I tako je mladi gradonačelnik ponovo skrenuo pažnju na sebe - skandalom. Društvene mreže su se zatim usijale šalama na račun Skake pa se domišljati Bosanci i Hercegovci cijelu ovu sedmicu zabavljaju na društvenim mrežama. Tako, naprimjer, ponajviše smijeha izaziva fotografija koja prikazuje Skaku kako je došao kod pacijentice u bolnicu i kaže joj: „Evo mali dar za bebu od mene“, a ona mu odgovara: „Ali, ja nisam ni rodila, ležim zbog reume“.

Također, poruka koja redovno prati Skakine novogodišnje fotografije s KCUS-a glasi: „Ti lutaš, bebo“, što je stih iz trenutno popularne pjesme, a kojim se aludira na njegov najnoviji gaf.

Diplomirao u Travniku

Abdulah Skaka rođen je 5. decembra 1983. godine. Diplomirao je na Fakultetu za menadžment i poslovnu ekonomiju u Travniku, a magistrirao na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu. Za 38. gradonačelnika Sarajeva izabralo ga je Gradsko vijeće 6. februara 2017. godine.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.