PROBLEMI Građani na Stupu negoduju

Saobraćajnica puna rupa, a sada i okovana ledom

Ne znamo kome da se obratimo, ogorčen sam jer ovo traje skoro pola godine i sada smo svjesni da se neće završiti prije proljeća, rekao je Hodžić

E. Parlić
06.01.2019 21:02

Ulica Munira Gavrankapetanovića na Stupu

Foto: T. Saletović

Ulica Munira Gavrankapetanovića na Stupu ni nakon više od pet mjeseci nije sanirana. Naime, radnici firme „Ted-Invest“ prije četiri mjeseca zamijenili su azbestne vodovodne cijevi, a dva mjeseca nakon toga radnici „Vodovoda i kanalizacije“ priključili su vodu. 

Alarmantno stanje

„Dnevni avaz“ je još u novembru prošle godine pisao o ovom problemu, a kako nam je kazao Nazif Hodžić, stanje je sada još gore.

- Ne znamo kome da se obratimo, ogorčen sam jer ovo traje skoro pola godine i sad smo svjesni da se neće završiti prije proljeća. Prije nego što je pao snijeg, posuli su šljunak i napravili još gore, sada je okovana i ledom, automobili jedva prolaze, kamioni pogotovo – rekao je Hodžić.  

Nikad gore

I Nermin Alihodžić smatra da je stanje alarmantno. Kaže da je ogorčen jer niko ništa ne poduzima. 

- Žao mi je mještana, nisu zaslužili da radovi traju mjesecima. Sad znamo da ćemo se patiti do proljeća – rekao je Alihodžić. 

Ističe da su vozači imali problema prije nego što je pao snijeg. Sad je po snijegu još gore, jer se rupe ne vide i klizavo je.

Novi tender 

Iz firme „Ted–Invest“ kazali su nam da nakon postavljanja glavnog cjevovoda prije četiri mjeseca nisu dobili dozvolu da saniraju ulicu do kraja. Općina Ilidža, koja finansira radove, pola ugovora obustavila je jer je druga firma dobila novi tender za naš posao. Cilj nam je bio da završimo ono što smo započeli, ali nismo uspjeli doći do asfaltiranja – istakli su iz „Ted–Investa“.  

Kontaktirali smo i nadležne u Općini Ilidža, ali nismo dobili odgovor kada će biti ulica asfaltirana. 

  • Ulica prije snijega
    Ulica prije snijega

Tagovi

Problemi Ulice
NA VRH