PROBE Pripreme teku planiranom dinamikom

Sprema se spektakl za ceremoniju otvaranja EYOF-a

Oko 350 učenika iz 18 sarajevskih srednjih škola usavršavalo je i ne tako jednostavne scenske pokrete pod nadzorom Edine Papo

B. V.
11.01.2019 15:04

U jednoj od sportskih dvorana Kantonalnog javnog preduzeća (KJP) ''Skenderija'' danas je održana jedna od završnih proba Plesne grupe pred ceremoniju otvaranja Evropskog olimpijskog festivala mladih (EYOF). 

Oko 350 učenika iz 18 sarajevskih srednjih škola usavršavalo je i ne tako jednostavne scenske pokrete pod nadzorom članice Organizacionog odbora i glavne koreografkinje EYOF-a Edine Papo.

Ova priznata bosanskohercegovačka umjetnica kazala nam je da pripreme teku planiranom dinamikom, kao i da je zadovoljna što djelić svog znanja može prenijeti mladim ljudima.

- Ne bih otkrivala detalje same ceremonije otvaranja. Do 10. februara i spektakla na Koševu, odnosno svečanog otvaranja festivala ostalo nam je još nekoliko proba. Zadovoljna sam jer se ovoliki broj učenika i učenica, uglavnom završnih razreda srednjih škola, odazvao našem pozivu i mogućnosti da im prvenstveno pomognem u otkrivanju vlastitih fizičkih mogućnosti iskazanih kroz scenu i pokret - rekla je Papo.

Tagovi

EYOF Edina Papo
NA VRH