SARAJEVO

Studenti Burch univerziteta paketićima obradovali djecu u Roditeljskoj kući

Dobro djelo Asocijacije studenata Fakulteta za edukaciju i humanističke nauke

Avaz.ba

12.1.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+6

Asocijacija studenata Fakulteta za edukaciju i humanističke nauke (SAFE) s Internacionalnog Burch Univerziteta je u četvrtak, 10. januara, posjetila djecu u Roditeljskoj kući.

Cilj ove posjete je bio da se mališani iz Roditeljske kuće obraduju novogodišnjim paketićima koje su studenti Asocijacije pripremili za njih.

Osim paketića, djeca su uživala i u aktivnostima koje su članovi Asocijacije pripremili kako bi se bolje upoznali s djecom i uz to dodatno zabavili.

U jednosatnom druženju studenti su zaigrali „Mrežu prijateljstva“, a potom su zajedno pravili novogodišnje ukrase, koji će ostati da krase Roditeljsku kuću, a ostale će studenti Burcha ponijeti za uspomenu s posjete.

- Posebna zahvala ide svim studentima i osoblju Internacionalnog Burch univerziteta za učešće u prikupljanju novca za paketiće. Uz njihovu pomoć, djeca iz Roditeljske kuće su uživali u svojim poklonima i dobrom raspoloženju - poručuju iz Asocijacije.

Predsjednica asocijacije Berina Šijerkić za kraj poručuje: “Presretni smo što smo djeci iz Roditeljske kuće uspjeli nacrtati osmijeh barem nakratko. Još smo sretniji jer smo izgradili mrežu prijateljstva kojom ćemo zauvijek ostati povezani i koja će nas ponovo jednog dana spojiti u istoj prostoriji koja odzvanja srećom i smijehom.“


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.