SVEČANOST Održan prigodan govor

Hrizostom: Učinimo sve da ova zemlja bude zemlja sreće i zadovoljstva

Upriličen tradicionalni božićni i novogodišnji prijem u sjedištu Mitropolije u Sarajevu

Fu.M.
16.01.2019 14:44

Mitropolit dabrobosanski Hrizostom s reisom Kavazovićem

Foto: M. Kadrić

Mitropolit dabrobosanski Hrizostom upriličio je danas tradicionalni božićni i novogodišnji prijem u sjedištu Mitropolije u Sarajevu. 

U prigodnom govoru mitropolit dabrobosanski Hrizostom pozvao je na mir i dobru volju među ljudima.

- Sabrani u ime mira i dobre volje, svi radimo na uzvišenom Božijem projektu, a to su mir i dobro - kazao je Hrizostom.

FOTO: M. Kadrić

Gostima, a i svim ljudima u BiH i širom svijeta mitropolit je poželio dobar i uspješan početak nove godine.

- Među ljudima mora biti dobra volja. Samo tako promijenit ćemo lošu sliku. Pozivam sve odgovorne u ovoj zemlji da zajedno radimo na promjeni teške političke situacije koja trenutno vlada. Bit ćemo veoma razočarani ako naše riječi ne dobiju odjek kod predstavnika vlasti u BiH. Apeliram da prošlost ostavimo u historiji i da se okrenemo boljoj budućnosti. Učinimo sve da ova zemlja bude zemlja sreće i zadovoljstva za sve one koji u njoj žive - preporučio je mitropolit Hrizostom.

Današnjem prijemu prisustvovali su predstavnici svih nivoa vlasti, vjerskih zajednica, akademske zajednice, među kojima su bili: član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović, predsjedavajući Vijeća ministara Denis Zvizdić, reis ef. Husein Kavazović, predsjednik Jevrejske zajednice Jakob Finci, potpredsjednik Federacije BiH Milan Dunović, ministri u Vijeću ministara BiH Mirko Šarović i Dragan Mektić i brojni drugi. 

NA VRH