SARAJEVO

Laka, Mirela i Tarik, uz pomoć 300 prijatelja i Grudvija, predstavili zvaničnu pjesmu EYOF-a

Zvanična pjesma Evropskog olimpijskog festivala mladih (EYOF) predstavljena je u dvorani „Huan Antonio Samaran“ u Sarajevu

A. ŠAHINOVIĆ

16.1.2019

Zvanična pjesma Evropskog olimpijskog festivala mladih (EYOF) predstavljena je u dvorani „Huan Antonio Samaran“ u Sarajevu.

Kompoziciju „Za pravu raju“ izveli su popularni duo Laka i Mirela uz pomoć mladog talentiranog Sarajlije Tarika Tanovića te 300 sarajevskih srednjoškolaca.

Prije početka predstavljanja pjesme gradonačelnik Abdulah Skaka je kazao kako je došlo vrijeme da legendarni Vučko, maskota Zimskih olimpijskih igara 1984. godine u Sarajevu, preda ključ slave i uspjeha Grudviju (Groodvy), maskoti EYOF-a.

- Na nama je da kreiramo nova pozitivna razmišljanja o EYOF-u 2019. godine. Vjerujem da ćemo uspjeti probuditi olimpijski duh u Sarajevu te da će sam čin paljenja olimpijskog plamena biti nešto posebno – kazao je Skaka.

Direktor EYOF-a Senahid Godinjak zahvalio je svim ljudima koji učestvuju u organizaciji EYOF-a, autorima pjesme te načelniku Skaki.

- Kao što sam stih kaže: „Neka ovi dani vječno traju...“ Drago mi je što smo dobili Grudvijevu pjesmu i prezentirali je na najbolji mogući način. Iskrene čestitke autorima i izvođačima. Ova pjesma je pobudila emocije koje ne mogu da sakrijem i nadam se da ćemo je svi zajedno pjevati 10. februara na Koševu – rekao je Godinjak.

Ni Laka nije mogao sakriti oduševljenje kazavši da se uvijek odazove na lijepe stvari kao što je ovaj dječiji festival.

- Napravili smo pjesmu za EYOF. Dobili smo ponudu da nastupimo. Čim sam pročitao tekst, vidio sam da je dobar te sam napravio kompoziciju. Zadovoljan sam, pjesma je predivna i vrlo ''slušljiva'' – kazao je Laka.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.