SARAJEVO Demanti direktora Studentskog centra

Curić: Student uvijek može manipulirati i u hranu ubaciti žohara ili nešto slično

Nakon što su studenti koji koriste usluge studentskih domova na Bjelavama i u Nedžarićima medijima izrazili nezadovoljstvo ponudom u menzi

D. B.
17.01.2019 19:08

Tarik Curić

Foto: Arhiv

Nakon što su studenti koji koriste usluge studentskih domova na Bjelavama i u Nedžarićima medijima izrazili nezadovoljstvo ponudom u menzi Studentstog centra Sarajevo na Bjelavama, svoj stav je iskazao i Tarik Curić, direktor Studentskog centra.  

- Uopće se ne zna odakle je to došlo, odnosno taj hamburger i taj sendvič mi ne možemo znati jesu li uopće došli iz Studentskog centra, a mi s našim programom ishrane prednjačimo u cijelom regionu. Imamo 17 obroka na meniju što se tiče variva i što se tiče čvrstih obroka i imamo još obroke koje dajemo studentima da ponesu, to su pite, sendviči, gdje ih nose u sobe. Tako da to što je objavljeno uopće nije naš proizvod. 

Napravili smo potpuno novu kuhinju u Nedžarićima s četiri vrste kipera, novom proizvodnom linijom hrane. Nismo zabilježili nikada niti jedno trovanje studenata. Student uvijek može manipulirati, dešavalo se da se student posvađa s nekim od radnika na traci i dođu u neki konflikt, potom negdje drugo kupi hamburger i ubaci u njega žohara ili nešto slično – kazao je Curić.

NA VRH