ISTOČNO SARAJEVO

Dočekao me je dug od 48 miliona maraka

Moja porodica se liječi u ovoj ustanovi, imam dovoljno motiva da se posvetim izazovima koji se nalaze preda mnom, kazao Šešlija

U toku upoznavanje sa svim problemima bolnice

Piše: N. GAZIVODA

19.1.2019

Nakon ostavke Gorana Todorovića, odlukom Vlade bh. entiteta RS za direktora Bolnice u Istočnom Sarajevu nedavno je imenovan Nebojša Šešlija. Zvanična primopredaja dužnosti obavljena je prije desetak dana, a period od tridesetak dana, koliko je novi menadžment tu, nije dovoljan ni da se sagleda kompletno stanje. Još je u toku upoznavanje sa svim problemima ove zdravstvene ustanove.  

Zadati ciljevi 

Nebojša Šešlija rekao je za „Dnevni avaz“ da ga je na samom početku dočekao dug Bolnice od 48 miliona maraka. Nezavidna situacija u kojoj se našao ipak ga, kaže, nije demotivirala.

- Moja porodica se liječi u ovoj ustanovi, imam dovoljno motiva da se posvetim izazovima koji se nalaze preda mnom. Potreban je određeni vremenski period da sagledam situaciju u kojoj se bolnica nalazi i da donesem odluke koje će voditi ostvarenju zadatih ciljeva – kazao je Šešlija.

Prioritet menadžmenta je povratiti povjerenje pacijenata u ovu zdravstvenu ustanovu. Prema riječima Šešlije, to se planira realizirati prije svega preseljenjem i osposobljavanjem novog modernog objekta za rad, ali i usavršavanjem osoblja.

- Treba vratiti povjerenje ljudi u ovu bolnicu, a samim tim nastojati povećati kapacitet i nivo usluga koje ona pruža stanovnicima Sarajevsko-romanijske regije. To je prioritet novog menadžmenta te ćemo se posvetiti tom projektu – istakao je Šešlija.

Brojni problemi 

Međutim, rezultati se ne mogu očekivati preko noći, kako nam je potvrdio novoimenovani direktor, treba vremena da se uopće sagledaju brojni problemi, a onda se posvetiti donošenju odluka koje vode ostvarenju zadatih ciljeva.

Odgođen štrajk do 15. februara 

Podsjećamo, Štrajkački odbor Bolnice u Istočnom Sarajevu nedavno je odgodio štrajk radnika ove zdravstvene ustanove do 15. februara jer je do tada postavljen rok za održavanje sastanka s predstavnicima Vlade RS na kojem bi se trebalo vidjeti šta će biti urađeno u vezi s neisplaćenim doprinosima i naknadama za osam godina. Šešlija je dodao da će ovi dogovori između resornog ministarstva i sindikata biti nastavljeni.

Šešlija: Povećati nivo usluge

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.