TAKMIČENJA Održan "1st Unusual Marathon"

Na 42 kilometra najbrži Amerikanac Metju Simonson

Trkači su jutros u 10 sati krenuli iz Centra “Safet Zajko”, gdje je bio start, a trčali su ulicama grada, kroz pet sarajevskih općina

E. P.

Čak 175 trkača danas je u okviru "1st Unusual Marathona" učestvovalo u trčanju na 42 kilometra duž cijelog grada. Najbrži je bio Amerikanac Metju Simonson (Matthew), drugo mjesto zauzeo je Emir Hastor, a treće Samir Mehmedagić.   

Naime, trkači su jutros u 10 sati krenuli iz Centra “Safet Zajko”, gdje je bio start, a trčali su ulicama grada, kroz pet sarajevskih općina, sve do Darive, a onda od Darive do Vrela Bosne. Trčalo se i preko Miljacke i preko Željeznice do cilja opet u Centru.

S obzirom na to da se ovakvo takmičenje prvi put organizira, Elmir Ćerimagić, glavni organizator, kazao je za “Avaz” da su zadovoljni kako je sve proteklo te da se niko od učesnika nije povrijedio. Istaknuo je da nisu imali sudije nego su učesnici koristili savremene uređaje s GPS sistemom te da se prvi put u Sarajevu održala ovakva vrsta izazova, kojim se pomjeraju vlastite granice.

NA VRH

Podijeli članak na