ILIDŽA

Memić: Šta ima Redžo Lemezan s tim, diplome treba provjeravati država

Ukoliko inicijativa ne bude usvojena, to bi značilo da ima razloga za sumnju u validnost diploma određenih uposlenika Općine, rekao je vijećnik Lemezan

Vijećnik tražio revizorski tim koji će provjeriti diplome uposlenika Općine

A. T.

23.1.2019


Vijećnik Naše stranke u Općinskom vijeću Ilidža Redžo Lemezan uputio je jučer načelniku općine Senaidu Memiću (SDA) inicijativu u kojoj traži reviziju diploma svih uposlenika Općine.   

 Revizorski tim

Lemezan je tražio da se angažira nezavisni revizorski tim, koji neće imati nikakvih političkih veza niti će biti formiran od uposlenika Općine radi objektivnosti postupka. 

- Uputio sam inicijativu načelniku Memić i tražim pismeni odgovor u roku od sedam dana. Iskreno se nadam da će ova inicijativa biti usvojena. Ukoliko ne bude, to bi značilo da ima razloga za sumnju u validnost diploma određenih uposlenika Općine. Nadam se da će načelnik prihvatiti tu inicijativu i da će je realizirati – rekao je Lemezan.

S druge strane, načelnik Memić kazao je kako to nije stvar Općine te da država treba da vodi računa o tome. 

Mimo zakona

- Neka država radi svoj posao, jer Općina ne izdaje diplome. Sve što je mimo zakona, ne treba to dozvoliti, ako je nešto na lopovluk. Šta ima Redžo Lemezan, to država treba da završi – rekao je Memić. 

Lemezan: Sve što je u interesu   građana, imam pravo pokrenuti 

     Na komentar načelnika “šta ima Redžo Lemezan s tim” te da je to posao države, Lemezan je kazao kako je on legitimno izabrani vijećnik građana. 

- Sve što je u interesu građana, Redžo Lemezan ima pravo da pokreće. A u interesu građana je da ljudi koji su školovani i koji imaju validne diplome, rade za njih, a ne oni koji kupuju – rekao je Lemezan.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.