SARAJEVO

U nedjelju na Trebeviću velika zimska zabava na otvorenom

Manifestacija će biti održana na platou Vidikovac, nedaleko od dolazne stanice Trebevićke žičare od 11 do 14.30 sati

Specijalni gosti na zabavi bit će maskote Grudvi i Vučko. Arhiv

Avaz.ba

25.1.2019

Grad Sarajevo i Javno preduzeće Sarajevo d.o.o. organiziraju 27. januara, u nedjelju, na Trebeviću, ususret Evropskom olimpijskom festivalu za mlade (EYOF), veliku zimsku zabavu na otvorenom uz sankanje na uređenom sankalištu, tople napitke, kreativne radionice i igre za najmlađe te muzički program.

Pod motom „Trebević se budi, Sankajmo zajedno“, manifestacija će biti održana na platou Vidikovac, nedaleko od dolazne stanice Trebevićke žičare od 11 do 14.30 sati.

Specijalni gosti na zabavi bit će maskote Grudvi (Groodvy) i Vučko, a za muzički program će biti zaduženi popularni Laka&Mirela, te DJ.

Organizatori su pripremili sankalište za najmlađe, ali i za odrasle koji mogu uživati u najboljem okruženju za zimske radosti uz čist planinski zrak.

Svi oni koji na zabavu dođu Trebevićkom žičarom mogu dobiti besplatno sanke na revers.

JP Sarajevo d.o.o. podsjeća da je u toku akcija u kojoj su cijene učenicima, studentima, penzionerima i osobama starijim od 65 godina iz BiH upola jeftinije.

Sve do prvog marta naredne godine, ove kategorije stanovništva mogu kupiti povratnu kartu za žičaru po cijeni od samo 3 KM. Manifestacija se realizira uz podršku "Unicredit Banke" i u saradnji s Kantonalnom javnom ustanovom za zaštićena prirodna područja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.