NOVO SARAJEVO

Ugroženi životi vozača i pješaka

Sudski vještak utvrdio da vozači imaju slabu preglednost pa se dešavaju udesi

Ugrožen saobraćaj na raskrsnici ulica Sakiba Nišića i Paromlinska

Piše: E. PARLIĆ

31.1.2019

Raskrsnica u ulici Sakiba Nišića s koje se uključuju u Paromlinsku ulicu odavno je noćna mora za vozače. Nepregledna raskrsnica ugrožava sigurnost građana u saobraćaju jer je u posljednjoj godini bilo čak 17 udesa.  

Sudski vještak

Da je stanje zabrinjavajuće, pokazuje i rješenje sudskog vještaka otprije mjesec u kojem se navodi da je utvrđena nedovoljna preglednost, a dodatni problem predstavlja stambeni objekt koji se nalazi uz cestu.  

Jedino rješenje problema je, stoji u izvještaju, da se ulica Sakiba Nišića označi kao jednosmjerna s dozvoljenim skretanjem iz ulice Paromlinska jer je za skretanje ulijevo i udesno preglednost dobra. Međutim, trebalo bi zabraniti saobraćaj ulicom Sakiba Nišića prema ulici Paromlinska.

Jedan od mještana i vozača Haris Jakubović, kojeg smo zatekli na raskrsnici, kazao je da je zabrinut zbog brojnih saobraćajnih nesreća jer je i sam bio očevidac čak šest.

Riješiti problem

- Kada izlazim iz ove ulice na glavnu saobraćajnicu, moram izaći metar zbog visokih podzida i ceste koja je pod nagibom, nepregledno je, nije ni čudo što se često dešavaju nesreće. S obzirom na to da sada imamo rješenje sudskog vještaka, apeliram na nadležne da što prije riješe ovaj problem – rekao je Jakubović.

Inicijativa Općinskom vijeću 

Na današnjoj sjednici Općinskog vijeća Novo Sarajevo vijećnik SBB-a Edin Rovčanin, kako nam je kazao, predložit će inicijativu da se riješi ovaj problem. Rekao je da treba poslušati struku i spriječiti saobraćajne nesreće.


Rješenje je da se ulica Sakiba Nišića označi kao jednosmjerna

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.