ILIDŽA

Odbijena inicijativa Tarika Stambolića da se ukine dodatni paušal predsjedavajućem Vijeća

Akcioni plan za realizaciju Strategije razvoja lokalnih cesta za period 2019. - 2021. godina usvojilo je 20 vijećnika

A. ŠAHINOVIĆ

31.1.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Vijećnik stranke Narod i pravda Tarik Stambolić podnio je inicijativu da se ukine dodatni paušal od oko 550 KM predsjedavajućem Općinskog vijeća Muhamedu Omeroviću i njegovim zamjenicima. Nakon glasanja ovaj zahtjev je odbijen.  

Vijećnici SDP–a, Naroda i pravde, Naše stranke, Demokratske fronte te nezavisni vijećnik Mirsad Madeško podržali su ovu inicijativu, dok je ostalih 17 (SDA, SBB i nezavisni kandidat Dino Jajagić) bilo suzdržano. S konačnih devet za i 17 suzdržanih ovaj prijedlog nije usvojen. 

Izrada RP groblje ''Vlakovo“

Općinsko vijeće Ilidža usvojilo je Prijedlog odluke o postupanju izradi regulacionog plana groblje ''Vlakovo“. Prema planu, groblje će biti prošireno za 669.000 kvadratnih metara. S obzirom na to da su se prostorni kapaciteti počeli smanjivati, ova odluka bila je neophodna.

Usvojen je i nacrt odluke o usvajanju i provođenju RP „Riverina sastavci“. Radi se o naselju najviše turističkog karaktera koje bi trebalo sadržavati sportske terene, jezera, šetalište, restorane, dvije škole i vrtića. Vijećnici SDP–a nisu podržali plan, istaknuvši dugogodišnji problem nelegalne i divlje gradnje.  

Razvoj lokalnih cesta

Akcioni plan za realizaciju Strategije razvoja lokalnih cesta za period 2019. – 2021. godina usvojilo je 20 vijećnika. U ovom periodu trebala bi se izdvojiti sredstva od 6,5 miliona za izgradnju 11 kilometara ceste i 16 kilometara pješačkih staza.

Polaganjem svečane zakletve predstavljen je novi član Vijeća iz Naše stranke Ammar Bungur. On je u Vijeće ušao iz razloga što je Elvis Vreto postao član Kantonalne skupštine. Promjene su se dogodile i unutar SBB–a. Vijećnik Dino Jajagić od ove sjednice odlučio je postati nezavisni kandidat. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.