TURISTIČKA ZAJEDNICA

Hoteli popunjeni pred EYOF

Budući da se bliži početak, gradske ulice su sve punije stranih turista

Gosti u glavnom gradi i iz daleke Kine

Ž. T.

7.2.2019

Evropski omladinski olimpijski festival (EYOF) bit će održan od 10. do 16. februara. Budući da se početak bliži, gradske ulice su sve punije stranih turista. Ekipa „Avaza“ jučer je bila u centru grada i na Baščaršiji.  

Puni kapaciteti

Brojni su gosti, a među njima smo sreli i Kajfana Šjaa (Kaifan Xia) iz Kine. Rekao nam je da je ovdje već tri dana.

- Mislim da je EYOF odličan događaj za ovaj grad. Svakako ću otići i na neke od sportskih događaja da ispratim takmičenje – rekao je Šja.

Iz Kine je došao i Ping Dži ( Ping Ji). Kaže da je zadovoljan atmosferom u gradu, hranom...

- Došao sam zbog EYOF-a. Ići ću i na planine i siguran sam da ću uživati u takmičenjima – rekao nam je Kutaj Čakirdži (Alp Kutay Gakirci), koji je došao iz Turske.

Predsjednik Turističke zajednice KS Midhat Hubijar rekao nam je da hotelijeri potvrđuju da su smještajni kapaciteti za vrijeme EYOF-a popunjeni.

- Primjera radi na Ilidži, gdje će boraviti takmičari, jedan od menadžera hotela nam je potvrdio da su svi kapaciteti puni. Hotelijeri s Bjelašnice kažu da popunjenost može biti i veća, ali da je konstantna prijava gostiju te se nadaju boljoj popunjenosti do vikenda – dodao je Hubijar.

Internet-stranice

Pokušate li pretražiti internet-stranice za rezervacije u centru Sarajeva, tvrdi on, vidjet ćete da su u periodu od 9. do 16. februara gotovo svi smještajni kapaciteti puni. Osim turista, na EYOF-u će biti oko 1.600 učesnika.

Oživljavanje olimpijskog duha

Mnogi smatraju da je EYOF prava prilika za oživljavanje olimpijskog duha Sarajeva. Svečana ceremonija otvaranja bit će održana u nedjelju, 10. februara, na stadionu „Asim Ferhatović Hase“.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.