ANKETE

Avaz.ba na ulicama Sarajeva: Osjetite li duh EYOF-a?

Organizatorti nisu dobro uradili marketing, kao i za ostale bitne sportske događaje u BiH, istaknuo Grbović

Piše: E. PARLIĆ

7.2.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+5

Još samo dva dana ostala su do početka sportskog takmičenja Evropskog festivala mladih (EYOF). Ovih dana svi se prisjećaju Zimskih olimpijskih igara 1984., od kojih je prošlo 35 godina. Sa sjetom se bh. građani prisjećaju euforije koja je vladala tih dana na ulicama glavnog grada BiH.

Iako se EYOF ne može svrstati u rang najznačajnijih sportskih takmičenja, mnoge Sarajlije se nadaju da će nam baš ovih narednih dana donijeti onaj entuzijazam i radost od prije 35 godina.

No, iako EYOF kuca na vrata i brojni učesnici su već u glavnom gradu BiH, na ulicama Sarajeva, među domaćim stanovništvom, i ne može se baš osjetiti ta euforija. 

Prema riječima građana s kojima smo razgovarali, organizatori nisu dovoljno izreklamirali EYOF. Kako su nam rekli, trebali su brendirati sve vezano za ovaj događaj, a ne plakate maskote Groodvyja lijepiti na banderama ispod kojih još "vire političari".

Da se ne osjeti prava euforija pred otvaranje takmičenja smatra i Stefan Đogić. Istaknuo je da nije zadovoljan.




- Plakata je vrlo malo, samo sam posljednjih dana vidio reklame po društvenim mrežama - kazao nam je Đogić.

Slično mišljenje dijeli i Boris Grbović koji je istaknuo da organizatorti nisu dobro uradili marketing, kao i za ostale bitne sportske događaje u BiH.  

Dodao je da i maskote danas nema ispred SCC-a.

- Pitam se zašto su je sklonili, a takmičenje uskoro treba da počne - rekao je Grbović.

No, svakako svi jedva čekaju početak ovog sportskog događaja koji će okupite hiljade mladih ljudi u Sarajevu i Istočnom Sarajevu od 9. do 16. februara.

Pohvalno je što su organizatori na cesti koja vodi od sarajevskog aerodroma prema gradu na stubovima ulične rasvjete postavili zastave 46 zemalja učesnica takmičenja.

Podsjetimo da će ovo sportsko takmičenja okupiti više od 1.500 takmičara, te će ceremonija otvaranja EYOF-a bit će upriličena za vikend na stadionu "Asim Ferhatović Hase", dok će takmičenje biti zatvoreno na stadionu FK Slavija u Istočnom Sarajevu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.