SAZNAJEMO

Hubijar smijenjen, Muzur ponovo na čelu Turističke zajednice

Utvrđeno nepoštivanje procedura načina upravljanja Turističkom zajednicom, rekao Forto

Hubijar i Muzur

A. TABAK

8.2.2019

 
Predsjednik Turističke zajednice (TZ) KS Midhat Hubijar i ostali članovi Uprave smijenjeni su na jučerašnjoj sjednici Vlade koja je održana u Centru za obuku kadrova. Na čelo ove kantonalne institucije postavljen je Nermin Muzur (Narod i pravda), koji je prije Hubijara obnašao funkciju predsjednika TZ. 


 Redovna imenovanja

Premijer KS Edin Forto kazao je za „Avaz“ da su Povjerenstvo imenovali isključivo kako bi se spriječile radnje koje su tamo utvrdili.

- Tamo je utvrđeno nepoštivanje procedura, načina upravljanja Turističkom zajednicom. Radili su malo naopačke. Povjerenstvo je imenovano samo na kratak period dok se ne provedu konkursi za redovna imenovanja. To je samo privremena stvar kako bismo odmah mogli reagirati, a nakon toga ide konkurs – rekao je Forto.

Predsjedavajući Skupštine KS Elmedin Konaković rekao nam je da je Nermin Muzur i dalje upisan u sudski registar TZ.

Treći direktor

- On nikada nije ni mogao biti razriješen. To je ono na čemu je temeljena njegova žalba. Sud je to i utvrdio, postupak još traje. Kako se ne bi kompliciralo i kako ne bi dolazio treći direktor, potpuno je logično da on bude jedan od povjerenika – rekao je Konaković.

Muzur bio na čelu TZ više od godinu

Inače, Nermin Muzur je funkciju predsjednika TZ obnašao od januara 2017. do juna 2018. godine. Nakon što ga je smijenio tadašnji premijer Adem Zolj (SDA), na njegovo mjesto postavio je Midhata Hubijara (SDA), koji je prije toga upravljao preduzećem ZOI 84.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.