SJEĆANJA

Tri godine tuge uramljene saburom: Porodica Memić još traga za pravdom

Pod još nerazjašnjenim okolnostima, stradao u ilidžanskoj Velikoj aleji, te od posljedica napada nakon sedam dana na KCUS-u podlegao povredama

Dženan Memić. Arhiv

A. L.

15.2.2019

Porodica ubijenog mladića Dženana Memića proteste najavljene za 16. februar na treću godišnjicu njegove smrti, odlučili su da odgode kako ne bi opterećavali policijske službenike koji osiguravaju EYOF.

Navršene su pune tri godine otkad je Dženan Memić tragično preminuo, pod još nerazjašnjenim okolnostima, stradao u ilidžanskoj Velikoj aleji, te od posljedica napada nakon sedam dana na KCUS-u podlegao povredama.

Dženanova sestra Arijana Memić na Facebook stranici "Pravda za Dženana" napisala je tužan podsjetnik na smrt svoga brata i kojim po ko zna koji put poziva nadležne državne organe da konačno procesuiraju i kazne odgovorne za njegovu smrt.

- Tri godine naša porodica svoju tugu pokušava uramiti saburom, tražeći da nadležni državni organi procesuiraju i kazne odgovorne za njegovu smrt. Tri godine jedan babo saburom čuva ukradeni osmijeh, majka uskraćeni zagrljaj - napisala je Arijana Memić.

Ona je u ovoj objavi zahvalila grupi umjetnika s pjevačima Arminom Muzaferijom i Eldinom Huseinbegovićem na čelu koji je na treću godišnjicu Dženanove smrti trebao premijerno izvesti pjesmu "Voljenom odlaze voljeni", koju su posvetili Dženanu Memiću.

Podsjećamo, Dženan Memić stradao je 8. februara 2016. godine, dok je s djevojkom Alisom Mutap šetao Velikom alejom na Ilidži, za što su bili optuženi pa na sudu oslobođeni Ljubo i Bekrija Seferović. Iz porodice Memić uporno negiraju da su Seferovići uopće umiješani u slučaj tvrdeći da se nije desila nikakva saobraćajna nesreća, već da je riječ o ubistvu.

Porodica još traga za istinom o Dženanovoj smrti, naglašavajući na svim protestima i javnim istupima poruku koja je postala jedan vid slogana njihove borbe za pravdu: "Kad zulum postane pravilo, otpor postaje obaveza."


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.