ZAHTJEVI

Stajalište iz Sutjeske još nije premješteno na Marindvor

GRAS–u bi odgovaralo da novo stajalište bude u ulici Kotromanića na Marindvoru, rekao Vatrić

Ulica Sutjeska: Još uvijek nema konkretnog plana izmještanja stajališta

A. P. – A. Š

15.2.2019

Sanacija ulice Sutjeska odavno je završena, međutim, još uvijek nije premješteno autobusko stajalište kako je tražila Općina Centar. Inače, stanari okolnih zgrada, predstavnici Druge gimnazije i Općine tražili su od Ministarstva saobraćaja i preduzeća GRAS da iznađu novu lokaciju za autobuse prema Vogošći i Ilijašu. 

Blizina tramvaja

Direktor GRAS-a Avdo Vatrić kazao je da još ništa nije poduzeto po ovom pitanju, te da se i dalje čeka odluka Ministarstva saobraćaja.

- Bilo je nekoliko inicijativa, ali nismo dobili još konkretne informacije od Ministarstva saobraćaja i Općine Centar. Nama bi bila najprihvatljivija Kotromanića ulica na Marindvoru iz razloga što se i Općina Vogošća zalagala za tu lokaciju zbog blizine tramvajske pruge, ali i zbog troškova – kazao je Vatrić.

Uz to naveo je i da Austrijski trg kojeg je predlagalo Ministarstvo saobraćaja ne bi bilo najbolje rješenje jer bi bilo mnogo problema sa zastojem, jer je ulica uska i neprilagođena za parkiranje autobusa.

Mnogo đaka

Jedan od sugrađana, Mustafa Kozić kojeg smo zatekli na Sutjesci rekao nam je kako bi volio da se stajalište izmjesti sa ove lokacije.

- Da se ja pitam stajalište bih premjestio kod Zemaljskog muzeja. Ovdje nije adekvatno jer se u blizini nalazi mnogo đaka, ulica je prometna. Također, dozvolio bih samo autobusima da koriste stajalište – kazao je Kozić.

Bilo je nekoliko inicijativa, ali nismo dobili još konkretne informacije od Ministarstva saobraćaja i Općine Centar  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.