ZAHTJEVI Čeka se odluka Ministarstva saobraćaja

Stajalište iz Sutjeske još nije premješteno na Marindvor

GRAS–u bi odgovaralo da novo stajalište bude u ulici Kotromanića na Marindvoru, rekao Vatrić

A. P. – A. Š

Ulica Sutjeska: Još uvijek nema konkretnog plana izmještanja stajališta


Sanacija ulice Sutjeska odavno je završena, međutim, još uvijek nije premješteno autobusko stajalište kako je tražila Općina Centar. Inače, stanari okolnih zgrada, predstavnici Druge gimnazije i Općine tražili su od Ministarstva saobraćaja i preduzeća GRAS da iznađu novu lokaciju za autobuse prema Vogošći i Ilijašu. 

Blizina tramvaja

Direktor GRAS-a Avdo Vatrić kazao je da još ništa nije poduzeto po ovom pitanju, te da se i dalje čeka odluka Ministarstva saobraćaja.

- Bilo je nekoliko inicijativa, ali nismo dobili još konkretne informacije od Ministarstva saobraćaja i Općine Centar. Nama bi bila najprihvatljivija Kotromanića ulica na Marindvoru iz razloga što se i Općina Vogošća zalagala za tu lokaciju zbog blizine tramvajske pruge, ali i zbog troškova – kazao je Vatrić.

Uz to naveo je i da Austrijski trg kojeg je predlagalo Ministarstvo saobraćaja ne bi bilo najbolje rješenje jer bi bilo mnogo problema sa zastojem, jer je ulica uska i neprilagođena za parkiranje autobusa.

Mnogo đaka

Jedan od sugrađana, Mustafa Kozić kojeg smo zatekli na Sutjesci rekao nam je kako bi volio da se stajalište izmjesti sa ove lokacije.

- Da se ja pitam stajalište bih premjestio kod Zemaljskog muzeja. Ovdje nije adekvatno jer se u blizini nalazi mnogo đaka, ulica je prometna. Također, dozvolio bih samo autobusima da koriste stajalište – kazao je Kozić.

Bilo je nekoliko inicijativa, ali nismo dobili još konkretne informacije od Ministarstva saobraćaja i Općine Centar  

Više o:

Sutjeska Gras
NA VRH

Podijeli članak na