NOVI GRAD

Formiran poseban fond za pomoć porodicama ubijenih policajaca

Isplata novčanih sredstava u iznosu od 500 KM mjesečno roditeljima i 500 KM suprugama s djecom počela je od januara ove godine

Fond koji će trajati

A. T.

16.2.2019

Zahvaljujući inicijativi koju je pokrenuo Klub vijećnika SBB-a na vanrednoj sjednici Općinskog vijeća Novi Grad, formiran je poseban fond za pomoć porodicama policajaca Četvrte policijske uprave Novi Grad Adisa Šehovića i Davora Vujinovića. Oni su ubijeni na službenoj dužnosti 26. oktobra prošle godine na Alipašinom Polju. 

Vanredna sjednica

Povodom tog tragičnog događaja, Općinsko vijeće Novi Grad je nakon inicijative vijećnika SBB-a na vanrednoj sjednici donijelo zaključak o formiranju posebnog fonda za pomoć roditeljima ubijenih policijskih službenika i suprugama s djecom.

Kako su jučer naveli iz Općine Novi Grad, poseban fond za pomoć porodicama Šehović i Vujinović uspostavljen je krajem prošle godine, a isplata novčanih sredstava u iznosu od 500 KM mjesečno roditeljima i 500 KM suprugama s djecom počela je od januara ove godine.

Jednokratna pomoć

Ifet Mahmutović, šef Kluba vijećnika SBB-a u Novom Gradu, kazao nam je da je veoma bitno što je osnovan fond koji će trajati te da ne bude samo u pitanju jednokratna pomoć.

- Novac za ovu namjenu predviđen je budžetom. A što se tiče kontrole ovog fonda, vjerovatno će to ići preko Vijeća ili Odjela za finansije – rekao je Mahmutović.


Stipendija za dijete ubijenog policajca Pivodića 

Kako su istakli iz novogradske općine, već šestu godinu stipendiraju i dijete policajca Muhidina Pivodića. On je ubijen 31. decembra 2012. godine na službenoj dužnosti dok je osiguravao pravoslavni hram Svetog Nikolaja u naselju Reljevo.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.