SARAJEVO

Jadi mladog Alispahića

Čudesna je vedrina obuzela svu moju dušu, kano i slatko proljetno jutro, pa ju punim srcem upijam

Alispahić, umjesto biografije, objavio dio poznate knjige

Piše: A. T.

18.2.2019

Direktor preduzeća ZOI '84 Nevres Alispahić (SDA) na službenoj stranici firme objavio je nesvakidašnju biografiju na engleskom jeziku.  

U osnovi, Alispahić je, umjesto podataka o mjestu i datumu rođenja, objavio dio iz Geteovog čuvenog djela „Jadi mladog Vertera“.

- Čudesna je vedrina obuzela svu moju dušu, kano i slatko proljetno jutro, pa ju punim srcem upijam. Sâm sam i radujem se svom životu u ovom kraju, koji je stvoren za takve duše kao što je moja. Tako sam sretan, mili moj, tako sasvim utonuo u čuvstvo mirnoga živovanja, da od toga strada moja umjetnost. Sada ne bih mogao risati, ni jednu crtu, a nikad nisam bio veći slikar nego u ovim časovima – piše, između ostalog, u biografiji Alispahića.



Geteov citat na stranici ZOI ‘84

Nigdje ne piše da je direktor ZOI-ja „posudio“ malo od jednog od najvećih evropskih pisaca.

No, osim da možda voli Getea, o Alispahiću više ne znamo ništa. Nema podataka gdje se školovao, šta je po zanimanju, koje su mu specijalnosti.

Navedeno je samo da je prije preuzimanja ZOI-ja radio kao vođa tima u Asusu, bio projekt menadžer u Cisco mreži, te viši softverski inžinjer kompanije Apple Co.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.