SARAJEVO

Otvorena izložba rukotvorina Centra za zdravo starenje

Prezentirano 200 radova

Rukotvorine se mogu pogledati i kupiti u periodu od 10 do 14 sati

Avaz.ba

5.3.2019

U Centru za zdravo starenje općina Stari Grad i Centar (ulica Muhameda Kantardžića 3 – zgrada ''Svjetlosti'') jučer je svečano otvorena prodajna izložba vrijednih rukotvorina, a trajat će do četvrtka, 7. marta.

Jučerašnji dan je bila prilika da se obilježi i protekli Dan nezavisnosti BiH, kao i nastupajući 8. mart, Međunarodni dan žena. U ime Općine Stari Grad otvorenju izložbe je prisustvovala Safija Šehović, pomoćnica načelnika za socijalnu i boračko-invalidsku zaštitu. 

Na izložbi je prezentirano oko dvije stotine radova koji su rezultat vrijednih ruku korisnika ovog centra, a nastali su na likovnoj sekciji, na sekciji turskog veza i alu folije. Rukotvorine se mogu pogledati i kupiti u periodu od 10 do 14 sati, a za kulturno-zabavni dio programa su bile zadužene članice horske sekcije „Ruže“.

Centar za zdravo starenje općina Stari Grad i Centar djeluje od septembra 2017. godine, trenutno je aktivno u njegov rad uključeno oko 290 građana treće životne dobi koji žive na području općina Centar i Stari Grad, s tim da se broj zainteresiranih svakodnevno povećava i premašuje kapacitet samog centra. Korisnicima se svakodnevno nude razni sadržaji sekcije, aktivnosti, ali i organizirana putovanja.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.