PROBLEMI

Zašto u blizini vrtića nema saobraćajne signalizacije

U oktobru 2016. auto se zabio i potpuno uništio ogradu vrtića, ali srećom, niko od mališana nije bio tu, kaže Peka-Guska

Ulaz u dvorište vrtića

Ž. Tubić

11.3.2019

Nedostatak saobraćajne signalizacije jedan je od problema s kojima se suočavaju uposlenici i mališani vrtića “Sveta obitelj” u ulici Hifzi Bjelevca u naselju Stup. 

Budžet isplaniran

Pomoćnica ravnateljice Dragana Peka-Guska kaže da je poseban problem u ulici Hifzi Bjelevca, gdje je ulaz u vrtić.  



Peka - Guska: Nema signalizacije

- Tu je cesta prometnija. U oktobru 2016. auto se zabio i potpuno uništio ogradu vrtića, ali srećom, nije bilo ni djece ni roditelja. Pisali smo Mjesnoj zajednici i Općini Ilidža da postave “ležeće policajce” i znak ograničenja brzine. Iz Mjesne zajednice nismo dobili odgovor, a iz Općine su naveli da je to proslijeđeno Ministarstvu prometa i komunikacija Kantona Sarajevo. Usmeno su nam rekli da je budžet već isplaniran i da se tu ne može ništa uraditi - ističe Peka-Guska.

 Blokiran ulaz

Problem su i parkirana vozila, koja blokiraju drugi ulaz u vrtić, iz ulice Vitomira Lukića. 

- Ulica je uska i nalazi se između Osnovne škole Katoličkog školskog centra i baraka. Često su tu parkirana vozila, iako to nije dozvoljeno. Roditelji, kad dolaze po djecu, jedva mogu proći. Bude i dosta smeća, otpada, željeza... Oni koji žive u tim barakama parkiraju kombije i tada ne može niko proći do kapije vrtića. Imamo dobru saradnju sa policijom, kad god smo ih pozvali, došli su - dodaje Peka-Guska. 



Parkirana vozila blokiraju prolaz

Pokretanje procedure

Kako navode iz Općine Ilidža, u decembru 2016. uputili su dopis Direkciji za puteve KS da se postavi signalizacija, ali do sada ništa nije urađeno. 

Iz Direkcije za puteve rekli su nam da su primili zahtjev vrtića i da će pokrenuti proceduru izmjene i dopune saobraćajne signalizacije i opreme puta u ulici Hifzi Bjelevca.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.